Голова РНБО Данілов анонсував новий етап боротьби з «Вконтакте»

13:56, 25 сентября 2020
Останні два тижні заборонена мережа в Україні є доступною в додатку на телефоні.
Голова РНБО Данілов анонсував новий етап боротьби з «Вконтакте»
Прямий
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Блокувати мережу «ВКонтакте» будуть допомагати іноземні партнери України. А користувачі, які поширюватимуть російський контент, матимуть проблеми з правоохоронними органами. Про це під час презентації Глобального центру взаємодії в кіберпросторі зазначив голова Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олексій Данілов, відповідаючи на запитання: чому на території України останні два тижні заборонена мережа є доступною в додатку на телефоні.

«Згідно з нашим законодавством «Вконтакте» не має працювати на теренах країни… Ми сьогодні займаємося цими питаннями. Фахівці розуміють, про що йде мова… На жаль, вони сьогодні дуже швидко міняють проксі і ми не встигаємо їх відслідковувати. В Україні є інституції, які за це відповідають. Найближчим часом за допомогою наших іноземних партнерів це питання буде вирішено», – сказав він.

Також Данілов акцентував увагу на відповідальності українських користувачів, які продовжують користуватися даною програмою. Він констатував на необхідності запровадження для них відповідальності і перебування користувачів на обліку.

«Якщо вони і надалі будуть розповсюджувати російський контент на українській території, то вони матимуть певний клопіт із українськими силовими структурами», - сказав чиновник.

У свою чергу заступник заступник міністра внутрішніх справ Сергій Гончаров підтвердив співпрацю з іноземними партнерами стосовно вирішення даного питання.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що відновлення роботи соціальної мережі «ВКонтакте» на території України може сприяти збору персональних даних спецслужбами РФ.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва