«Ми наближаємось до перших продажів», — Денис Малюська про розпродаж в’язниць

13:35, 25 сентября 2020
За його словами, потенційні покупці вже ознайомлюються із лотами.
«Ми наближаємось до перших продажів», — Денис Малюська про розпродаж в’язниць
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністр юстиції Денис Малюська повідомив, що великий розпродаж в’язниць триває і його команда наближаться до перших продажів. Про це він заявив на своїй сторінці у Facebook.

«Щось давно я вам не набридав новинами, а їх у нас за два тижні набралось чимало, в один пост вкластися не зможу, тому викладатиму тематично і почну з апдейту по в’язничній реформі

великий розпродаж в’язниць триває і ми наближаємось до перших продажів. Поки потенційні покупці знайомились із лотами, ми визначили стартову ціну першого лоту (виправного центру у Коцюбинському неподалік від Києва) на аукціоні – вона становитиме близько 230 млн гривень. Найближчими тижнями отримаємо усі необхідні погодження та почнемо офіційний продаж.

платні камери у СІЗО також показують чудові результати. У Києві ми відкрили жіночу платну камеру та одну додаткову чоловічу. Не зважаючи на найбільшу вартість київських камер (у порівнянні з іншими містами), попит тут теж найбільший і до відкриття додаткових камер вільних місць не було.

надходження від платних камер ми як і раніше спрямовуємо на ремонт безкоштовних камер і тут другим серед некиївських СІЗО результати продемонстрував Миколаїв, де уже відремонтували дві невеликих безкоштовних камери.

ще одна довгоочікувана новина – ми вдосконалили нормативку щодо СІЗО та установ виконання покарань. І там досить багато нововведень, у тому числі на виконання рішень ЄСПЛ.

у камерах СІЗО з’являться холодильники (правда не за державний кошт), а на прогулянкових двориках - додаткові можливості для зайняття спортом, окрім стандартних перекладини та брусів.

адвокати отримають можливість роботи з лептопами та портативними принтерами жінки – мати прикраси з некоштовних матеріалів «щасливчики», які потрапили у ДІЗО або карцер, зможуть взяти з собою книги.

і моє улюблене – зачіска (довжина волосся) у чоловіків може перетворитися з просто «короткої» до ліберальнішої з лімітом довжини у 5 сантиметрів))

ну і купа інших дрібниць, які для засуджених і ув’язнених, насправді, зовсім не дрібниці.

офіційний текст наказу буде опубліковано за кілька днів.

подарункові сертифікати у СІЗО користуються попитом, але треба краще. Тому, якщо ви когось не любите, не треба застосовувати насилля чи хуліганити – просто подаруйте сертифікат.

зробити це легко, не відходячи від комп’ютера – ось тут», — зазначив Денис Малюська.

Раніше «Судово-юридична газета» писала про законопроект щодо продажу законсервованих в’язниць.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді