Профільний комітет підтримав законопроект про дистанційну роботу

14:35, 28 сентября 2020
Автором законопроекту про дистанційну роботу є Галина Третьякова.
Профільний комітет підтримав законопроект про дистанційну роботу
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів підтримав включення до порядку денного засідання Верховної Ради проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо удосконалення правового регулювання дистанційної роботи ( р.№ 4051, н.д. Галина Третьякова та інші).

Також вирішено було рішення по проекту Закону про Державний бюджет України на 2021 рік (р. № 4000, Кабінет Міністрів України) відкласти до середи для доопрацювання. Галина Третьякова висловилася, що їй незрозуміло, чим Кабінет міністрів керувався, встановлюючи прожитковий мінімум. Вона висловила думку, що це було встановлено «в ручному режимі» по різних соціальних групах по-різному: одним - 50%, іншим - 29%. Претензії були висловлені міністерству фінансів України, чий представник не зумів пояснити принцип встановлення мінімуму.

Також комітет підтримав внесення до порядку денного проект Закону про внесення змін до статті 47-1 Закону України "Про зайнятість населення" щодо надання допомоги по частковому безробіттю на період карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України для запобігання поширенню особливо небезпечних інфекційних хвороб (р. № 3010а, Кабінет Міністрів України). Проектом Закону пропонується  передбачити можливість надання допомоги по частковому безробіттю на період карантину не лише у період карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, а й у випадку встановлення подібних обмежень у зв’язку з іншими захворюваннями в майбутньому та надати право Кабінету Міністрів України визначати порядок надання допомоги по частковому безробіттю на період карантину, її розмір, строки надання, а також порядок повернення коштів, спрямованих на фінансування такої допомоги. Член комітету Михайло Цимбалюк, рекомендував  внести в проект правки, зокрема дописавши, що допомога безробітним має надаватися не лише під час карантину, а і протягом 30 днів після його завершення. Депутати підтримали дану правку.

У свою чергу схожий проект Закону про внесення змін до статті 47-1 Закону України "Про зайнятість населення" щодо надання допомоги по частковому безробіттю на період карантину та/чи надзвичайної ситуації (р. № 3010а-1, н.д. Наталія Королевська та інші) відхилили.

Також депутати підтримали включення до порядку денного законопроекту № 4130 «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення безкоштовним харчуванням дітей, один із батьків яких загинув (пропав безвісти), помер під час захисту незалежності та суверенітету України», автором якого є депутати на чолі з Дмтром Разумковим. У ньому, зокрема, вказано, що вартість харчування однієї дитини в день оцінено в 23 грн, всього на сьогодні 2709 дітей мають право на таку пільгу.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді