Шкарлет анонсував підвищення зарплат спеціалістам з організації ЗНО

14:00, 21 октября 2020
300 працівників системи УЦОЯО щорічно забезпечують можливість вступу до закладів вищої освіти 300 тисяч абітурієнтів.
Шкарлет анонсував підвищення зарплат спеціалістам з організації ЗНО
LIGA.net
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Працівникам Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) та регіональних центрів підвищать зарплату. Про це написав на своєму телеграм-каналі т.в.о. міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет.

 «Нагадаю, мені голослівно дорікали, що я буцімто хочу «скасувати» ЗНО. Але правда в тому, що протягом останніх місяців я наполегливо намагався забезпечити якісну роботу Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) та регіональних центрів, які, власне, і проводять ЗНО. Важливим питанням у цьому контексті є підвищення рівня заробітної плати освітянам, зокрема і працівникам УЦОЯО. Методисти центру виконують величезну та відповідальну роботу, опрацьовують мільйони документів випускників, вчасно готують дані, сумлінно підтримують роботу інформаційної системи, а мають середньомісячний посадовий оклад у розмірі 10 тисяч гривень, спеціалісти  –  по 9 тисяч гривень на місяць», - написав Шкарлет.

За його словами, 300 працівників системи УЦОЯО щорічно забезпечують можливість вступу до закладів вищої освіти 300 тисяч абітурієнтів. 

 «Я двічі звертався до Міністерства фінансів із пропозицією погодити проєкт рішення щодо підвищення заробітної плати, але питання «зависало» у «владних» коридорах…. Підсумовуючи, хочу зазначити, що… мав розмову з Прем’єр-Міністром України Денисом Шмигалем та Міністром фінансів України Сергієм Марченком. Вдалося дійти принципової згоди щодо підвищення заробітної плати працівникам УЦОЯО та регіональних центрів. Щиро сподіваюся на позитивне урядове рішення з цього питання вже найближчим часом», - підсумував Сергій Шкарлет.

Раніше «Судово-юридична газета» писала. що рівень заробітної плати працівників галузі освіти у 2021 році буде підвищений у два етапи: у січні та в липні. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва