З нового року Держгеокадастр розпочне інвентаризацію земель Міноборони

15:50, 29 октября 2020
Більша частина земель оборонного відомства і досі не внесена до Державного земельного кадастру.
З нового року Держгеокадастр розпочне інвентаризацію земель Міноборони
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Держгеокадастр пообіцяв Міністерству оборони України, що після завершення інвентаризації сільськогосподарських земель він допоможе провести інвентаризацію земель оборонного відомства. Практично її готові розпочати у новому 2021 році. Про це у соціальних мережах розповів голова Держгеокадастру Роман Лещенко.

Відомо, що на обліку Міноборони станом на 1 січня 2020 року перебуває 3 515 земельних ділянок загальною площею 518,672 тис. га, із яких на сьогодні до Державного земельного кадастру внесено відомості лише про 1 589 земельних ділянок загальною площею 245,671 тис. га.

Міноборони намагалося самостійно завершити цей процес, але зіткнулося із труднощами, зокрема, при отриманні дозволів від обласних адміністрацій на розробку проектів землеустрою. У деяких випадках цей процес затягується, надаються безпідставні відмови через формальні ознаки, зазначають у оборонному відомстві.

Якщо такі перепони не зникнуть, то надання дозволів на проведення інвентаризації земель оборони буде відбуватись у формі наказів Держгеокадастру. Крім того, за словами Романа Лещенка, у разі потреби Держгеокадастр також готовий долучати власні підрозділи для перевірки дотримання законності використання земель оборони за цільовим призначенням.

«Землі оборони повинні працювати на підвищення обороноздатності країни, а не на тіньовий ринок. Раніше Держгеокадастр вже оприлюднював факти про те, як на деяких військових полігонах, замість танків, їздять трактори і комбайни, а сама така діяльність завдає збитків державі на сотні мільйонів гривень», – зазначив голова Держгеокадастру.

Обидва відомства підтвердили спільну позицію, що проведення інвентаризації земель оборони сприятиме усуненню випадків їх відчуження та незаконного використання сторонніми особами.

Враховуючи наявний фінансовий та людський потенціал, завершити процес інвентаризації земель Міноборони планується до кінця 2023 року.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій. 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Половінкіна
    Наталія Половінкіна
    суддя Чернівецького апеляційного суду
  • Анатолій Ясельський
    Анатолій Ясельський
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Наталія Новікова
    Наталія Новікова
    голова Господарського суду Харківської області