Парламент у вівторок «закриє» питання з утворенням нових місцевих державних адміністрацій

14:05, 16 ноября 2020
Народні депутати поспішають впорядкувати зміни, які сталися в структурі органів державної влади після місцевих виборів.
Парламент у вівторок «закриє» питання з утворенням нових місцевих державних адміністрацій
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У вівторок 17 листопада Верховна Рада на своєму пленарному засіданні планує розглянути у другому читанні законопроект № 3651-Д «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування та районних державних адміністрацій». Про це під час брифінгу повідомив голова партії «Слуга народу», народний депутат Олександр Корнієнко.

За його словами, цей законопроект, доопрацьований в Комітеті Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, розв’яже питання щодо утворення нових районних державних адміністрацій.

«Це дуже нагальне питання. Починають працювати нові райради по всій країні, їх 119, і їм треба працювати разом із райдержадміністраціями, яких ще не існує. У нас була колізія в законодавстві: минулі РДА створювалися указом Президента України Леоніда Кучми, а далі було не зрозуміло, - хто їх реорганізовує, ліквідовує тощо. Ми ці повноваження пропонуємо надати Кабінету Міністрів», — пояснив суть законопроекту представник владної фракції.

Законопроект № 3651-Д вносить відповідні зміни до Закону України «Про місцеві державні адміністрації». Там з’явиться нова стаття 7-1 «Утворення та реорганізація районних державних адміністрацій».

Крім того, даний законодавчий акт також врегульовує питання правонаступництва органів державної влади, що ліквідовуються. До Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» вноситься новий пункт 6-1, у якому прописані механізми передачі матеріально-правових зобов’язань суб’єкта-попередника до суб’єкта-правонаступника, що має надалі виконувати ці зобов’язання перед фізичними (юридичними) особами. Цей пункт буде діяти до прийняття закону про новий адміністративно-територіальний устрій країни.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Андрій Іванов
    Андрій Іванов
    суддя Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області
  • Галина Бондаренко
    Галина Бондаренко
    суддя Голосіївського районного суду міста Києва
  • Ольга Кролевець
    Ольга Кролевець
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Сергій Стефанишин
    Сергій Стефанишин
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області