Комітет Ради підтримав підвищення санкцій за перешкоджання діяльності журналістів

14:30, 9 декабря 2020
Проте останнє слово залишається за діями правоохоронних органів.
Комітет Ради підтримав підвищення санкцій за перешкоджання діяльності журналістів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Комітет з питань правоохоронної діяльності на своєму засіданні 9 грудня підтримав проект Закону України «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за вчинення кримінальних правопорушень проти журналістів» (реєстр. № 3633) до другого читання. Він найближчим часом буде винесений на голосування у сесійну залу парламенту.

Зміст законопроекту простий – у ньому пропонується збільшити розміри штрафу у санкціях ст. 171 Кримінального кодексу України, а також викласти в новій редакції ст. 345-1 Кримінального кодексу, в якій передбачити кримінальну відповідальність за погрозу вбивством, насильством, знищенням чи пошкодженням майна журналісту, його близьким родичам чи членам сім’ї, умисне заподіяння таким особам побоїв, легких, середньої тяжкості або тяжких тілесних ушкоджень у зв’язку із здійсненням цим журналістом законної професійної діяльності, вчинене повторно або за попередньою змовою групою осіб, або організованою групою.

Усі члени комітету висловили своє несприйняття перешкоджання законній професійній діяльності журналістів та прояву насильства проти них. Втім, окремими народними депутатами було слушно зауважено, що від правоохоронних органів немає жодних звітів про хоч якесь притягнення до відповідальності за неправомірні дії проти журналістів у попередні періоди.

«Хоч смертну кару можемо запровадити, але якщо правоохоронні органи не почнуть активно розслідувати напади на журналістів, жодна сувора санкція не матиме сенсу», - підкреслила народний депутат Олександра Устінова.

Більшість членів комітету погодились, що після внесення інформації про злочин проти журналіста до ЄРДР, далі практично нічого не робиться. Але посилення санкцій визнали необхідним.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду