Як буде проводитись перша державна реєстрація транспортних засобів в Україні

16:30, 17 декабря 2020
Документ передбачає недопущення відчуження транспортних засобів у власників, стосовно яких містяться відомості у Державному реєстрі боржників.
Як буде проводитись перша державна реєстрація транспортних засобів в Україні
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабінет Міністрів України змінив порядок державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів та мопедів.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що цим документом пропонується забезпечити можливість подання заяви та документів, необхідних для реєстрації транспортних засобів, із застосуванням засобів електронного кабінету водія.

Перша державна реєстрація транспортних засобів

Постановою встановлюється, що перша державна реєстрація транспортних засобів в Україні проводиться за умови відповідності конструкції і технічного стану певної марки (моделі) транспортних засобів та їх складових частин, що мають ідентифікаційні номери, обов’язковим вимогам правил та нормативів, що підтверджуються сертифікатом відповідності, виданим згідно з порядком затвердження конструкції транспортних засобів, їх частин та обладнання, або відомостями Державного реєстру сертифікатів  відповідності транспортних засобів, виданих уповноваженими органами або органами із сертифікації, та реєстру виданих сертифікатів типу транспортних засобів та обладнання, що формується за повідомленнями уповноважених органів і сертифікатів відповідності нових транспортних засобів, виданих виробником.

Варто також зазначати, що до першої державної реєстрації не допускаються автобуси, які вироблені на базі шасі транспортних засобів, що перебували у експлуатації.

Окрім цього, вносяться зміни в частині запобігання відчуженню транспортних засобів  у власників, стосовно яких містяться відомості в Єдиному реєстрі боржників.

«У разі звернення до сервісного центру МВС щодо транспортного засобу, відомості стосовно власника якого містяться в Єдиному реєстрі боржників, перереєстрація транспортного засобу не проводиться, крім випадків, не пов’язаних з його відчуженням, або в разі звернення для перереєстрації транспортного засобу, придбаного на електронних торгах або отриманого в рахунок погашення боргу в порядку, установленому статтею 61 Закону України «Про виконавче провадження»,- йдеться у документі. 

Раніше «Судово-юридична газета» писала, як у Кабміні пропонують вдосконалити державну реєстрацію транспортних засобів.

Також ми писали, що Кабмін вніс зміни до порядку допуску транспортних засобів до поїздки за кордон

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Михайло Спірідонов
    Михайло Спірідонов
    голова Харківського окружного адміністративного суду
  • Олена Фонова
    Олена Фонова
    суддя Господарського суду Луганської області