Як у Кабміні пропонують вдосконалити державну реєстрацію транспортних засобів

15:40, 16 декабря 2020
Документом пропонується забезпечити можливість подання заяви та документів, необхідних для реєстрації транспортних засобів, через електронний кабінет водія.
Як у Кабміні пропонують вдосконалити державну реєстрацію транспортних засобів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На сьогоднішньому засіданні Кабінет Міністрів України вніс зміни до Порядку державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів та мопедів.

Як зазначено у пояснювальній записці, проект постанови розроблено з метою вдосконалення механізму проведення процедури державної реєстрації  (перереєстрації), зняття з обліку транспортних засобів, а також приведення у відповідність до вимог чинного законодавства.

Зокрема, документом пропонується забезпечити можливість подання  заяви та документів, необхідних для реєстрації транспортних засобів, із застосуванням засобів електронного кабінету водія (якщо не потрібен огляд фахівця МВС).

«У разі коли під час реєстрації  (перереєстрації) транспортні засоби не підлягають огляду фахівцями експертної служби  МВС, подання заяви та документів, необхідних для отримання номерних знаків  та реєстраційних документів, перевірка поданих документів  може здійснюватись із застосуванням засобів електронного кабінету водія функціональної підсистеми єдиної інформаційної системи МВС  (електронний кабінет водія) або Єдиного державного вебпорталу  електронних послуг» - йдеться у документі.

Окрім цього,  встановлюється, що замовлення  наявних у сервісному центрі МВС номерних знаків, що видаються за бажанням власників легкових автомобілів, може здійснюватися через електронний кабінет водія або Єдиний державний вебпортал електронних послуг.

Постановою також пропонується встановити, що державна реєстрація (перереєстрація), зняття з обліку транспортних засобів сервісними центрами МВС  може проводитися за участю суб’єктів господарювання, які стоять на обліку в Головному сервісному центрі МВС та здійснюють продаж нових транспортних засобів, через центри надання адміністративних послуг, утворені відповідно до закону «Про адміністративні послуги», на основі рішень, узгоджених між сервісними центрами МВС та органами, які  прийняли рішення про утворення центрів надання адміністративних послуг.

Також варто відзначити, що державна реєстрація нових транспортних засобів  може проводитися сервісними центрами МВС  за участю суб’єктів господарювання, які стоять на обліку в ГСЦ МВС та здійснюють продаж таких транспортних засобів.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що боржникам за комуналку заборонять виїзд за кордон та керування авто: Третьякова схвалила законопроект.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Литвиненко
    Олександр Литвиненко
    секретар Ради національної безпеки і оборони України
  • Наталя Бжассо
    Наталя Бжассо
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Володимир Біоносенко
    Володимир Біоносенко
    голова Миколаївського окружного адміністративного суду
  • Василь Кузь
    Василь Кузь
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Тетяна Фетісова
    Тетяна Фетісова
    суддя Черкаського апеляційного суду