Преміювання державних службовців через оцінювання: роз’яснення НАДС

19:10, 5 января 2021
Визначення результатів виконання завдань проводиться у жовтні — грудні за період з 1 січня поточного року.
Преміювання державних службовців через оцінювання: роз’яснення НАДС
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Для преміювання відмінників на державній службі в поточному бюджетному періоді всі етапи їхнього оцінювання мають бути реалізовані до завершення цього періоду, тобто до завершення поточного року. Про це йдеться у роз’ясненні Національного агентства України з питань державної служби (НАДС).

У НАДС повідомили, що державні службовці часто цікавляться, чи потрібно визначати завдання на цілий рік, якщо оцінювання проходить у кінці жовтня, а також що робити із тими місяцями, де завдання визначені, але не оцінюються.

У НАДС відзначили, що частиною дев’ятою статті 44 Закону України «Про державну службу» встановлено, що державні службовці, які отримали відмінні оцінки за результатами оцінювання, підлягають преміюванню відповідно до цього Закону. Згідно з пунктом 13 Порядку визначення результатів виконання завдань проводиться у жовтні – грудні за період з 1 січня поточного року або з дати визначення завдань і ключових показників до дати прийняття наказу (розпорядження) про визначення результатів їх виконання.

Таким чином, для преміювання відмінників у поточному бюджетному періоді всі етапи оцінювання мають бути реалізовані до завершення цього періоду, тобто до завершення поточного року. При визначенні державному службовцю завдань і ключових показників, а також термінів їх виконання необхідно враховувати, що оцінювати результати, можливо, доведеться у жовтні або в листопаді. Якщо завдання фактично має бути виконано в грудні звітного року, то його доцільно розділити на етапи, виконання яких має бути здійснено не в кінці року, а в кінці звітного періоду (не пізніше видання відповідного наказу (розпорядження).

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що деталі реформи системи оплати праці державних службовців розповіла Право ТВ голова Національного агентства з питань державної служби Наталія Алюшина.

Додамо, актуальні питання розвитку державної служби розглянули під час засідання колегії НАДС. Зокрема, йшлося про відновлення конкурсної процедури, реформування системи оплати праці та запровадження HRMIS.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Telegram канал Sud.ua
Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва