Реформа оплати праці та відновлення конкурсів на держслужбу обговорили в НАДС

15:10, 12 декабря 2020
Обговорили також питання інформаційної системи управління людськими ресурсами.
Реформа оплати праці та відновлення конкурсів на держслужбу обговорили в НАДС
Джерело фото: nads.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Актуальні питання розвитку державної служби розглянули під час засідання колегії НАДС, 10 грудня. Зокрема мова йшла про відновлення конкурсної процедури, реформування системи оплати праці та запровадження  HRMIS, передає офіційний сайт НАДС.

«Одним із ключових питань, над яким ми зараз працюємо є відновлення конкурсів. Вчора відбулася перша зустріч експертів НАДС та  EU4PAR в рамках обговорення нового бачення конкурсної процедури. Ми визначили спільний план дій та звірили наші очікування. Домовилися про щотижневі зустрічі. Також Урядом прийнято постанову КМУ, що регламентує забезпечення належного проведення конкурсів в умовах карантинних обмежень. Профільним комітетом ВРУ підтримано законопроект №3491, який передбачає відновлення конкурсів на державній службі. Так, конкурси на категорію «А» мають бути закриті  протягом року, а на категорії «Б» та «В» - впродовж 18 місяців. Сподіваємося, що Парламент найближчим часом розгляне цей документ. Наразі кількість доборів становить вже близько 16500» - зазначила Голова Агентства Наталія Алюшина.

Крім того, під час засідання колегії, учасників проінформували про хід реалізації реформи системи оплати праці державних службовців, а також основні кроки та напрями її впровадження. Члени колегії підтримали ініціативу НАДС щодо змін існуючої системи оплати праці державних службовців.

Підтримку отримало і питання інформаційної системи управління людськими ресурсами.  Наразі в HRMIS працює 13453 державних службовців. А в самій системі підключено 25 держорганів. Втім НАДС продовжує залучати державні органи до підключення та вивантаження даних в систему. 

Також, учасники розглянули актуальні питання професійного розвитку державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування. Обговорили й пропозицію НАДС щодо врегулювання автоматизації спеціальних перевірок осіб, які претендують на зайняття посад державної служби.

Зауважимо, що це вже друге засідання колегії, яке проходить цьогоріч після півторарічної перерви. До її складу входять представники Верховної Ради України, Офісу Президента України, ряду Міністерств та громадські активісти.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що деталі реформи системи оплати праці державних службовців Право ТВ розповіла голова Національного агентства з питань державної служби Наталія Алюшина.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Половінкіна
    Наталія Половінкіна
    суддя Чернівецького апеляційного суду
  • Анатолій Ясельський
    Анатолій Ясельський
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Наталія Новікова
    Наталія Новікова
    голова Господарського суду Харківської області