Третьякова дала коментар стосовно легалізації коноплі

08:20, 21 января 2021
Депутат запропонувала врегулювати питання вирощування конопель, а не лише медичного її використання.
Третьякова дала коментар стосовно легалізації коноплі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Голова Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова зареєструвала в парламенті законопроект 4553-3  «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо регулювання обігу конопель». Відзначимо, це не єдиний законопроект, який внесений до парламенту і стосується конопель. Про деталі законопроекту автор розповіла «Судово-юридичній газеті»

«У мене під час проведення передвиборчої кампанії була своя конструкція щодо коноплі. Я нещодавно спілкувалася з Олександром Опанасенком (колишній народний депутат від фракції «Самопоміч» - Ред.), який чотири роки свого життя присвятив надбанню знань стосовно коноплі. Я не є фахівцем стосовно коноплі, але у мене є деякі роздуми, які я втілювала в цей законопроект.», - сказала Третьякова.

Зокрема, Галина Третьякова запропонувала врегулювати питання вирощування конопель (на відкритих і закритих ґрунтах), а не лише медичного використання.

«У законопроекті дається визначення коноплі, яка має вплив на свідомість. Якщо у коноплі менше, ніж 8% речовин, то впливу на організм з точки зору свідомості немає. За словами Олександра Опанасенка, якщо вміст таких речовин менше 8%, то це кукурудза. Я в законі поставила 1%. Це означає, що той, хто вирощує технічну коноплю, а не ту, що використовують у фармакології, може її вирощувати для виробництва картону. Це однолітня рослина, яка дає картон на тому рівні, якщо ми дерево зрубаємо, але, аби виросло дерево потрібно багато років. Тому ми можемо робити не лише обіг медичний, а і простимулювати обіг технічний», - вважає депутат.

Третьякова відзначила, що в її законопроекті передбачена безкоштовна ліцензія на здійснення обігу конопель. В інших же законопроектах за таку ліцензію пропонують брати кошти у розмірі 600 тис. грн.

«Це означає, що маленькі господарства, фірми зможуть вирощувати коноплі, а не лише великі корпорації, бо заплатити 600 тис. за ліцензію можуть лише великі корпорації. У мене не було завдання стимулювати їх розвиток, я хотіла б, щоб наші домогосподарства мали можливість розвиватися і мати прибуток», - сказала депутат.

За її словами, коноплі допоможуть при лікуванні хронічного болю, епілепсії, анорексії, посттравматичного синдрому, захворювань імунної системи, артриту та ревматизму, астми, хвороби Альцгеймера, хвороби Паркінсона, хореї Гатінгтона, герпесу, виразок, діабетичної нейропатії, різних форм склерозу та багатьох інших важких хвороб. Тому вона також пропонує, аби люди, в родинах яких є хворі на подібні захворювання теж могли вирощувати коноплі.

На думку автора, законопроект треба ще доопрацювати і вона хотіла б почути думки суспільства і колег депутатів стосовно цього.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Данило Гетьманцев виступив категорично проти легалізації марихуани.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде