Депутати придумали, що робити із майном ліквідованих закладів середньої освіти у сільській місцевості

15:12, 19 марта 2021
Законопроект розроблений депутатами з комету освіти, науки та інновацій.
Депутати придумали, що робити із майном ліквідованих закладів середньої освіти у сільській місцевості
Джерело фото: dumskaya.net
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Група народних депутатів України, серед яких Наталія Піпа, Сергій Бабак, Іван Кириленко та інші внесла до парламенту законопроект № 5230 про внесення змін до деяких законів України щодо використання майна ліквідованих комунальних закладів середньої освіти у сільській місцевості. Законопроект розроблений з метою закріплення на рівні закону можливості для ОТГ ефективно розпоряджатися майном ліквідованих комунальних навчальних закладів середньої освіти, що знаходяться у сільській місцевості.

Новації

Законопроектом пропонується внести зміни до частини шостої статті 2 Закону України «Про оренду державного та комунального майна» щодо уточнення  оренди рухомого та нерухомого майна, що належить закладам середньої освіти, з урахуванням особливостей, передбачених Законом України «Про освіту» та Законом України «Про повну загальну середню освіту».

Відносини оренди рухомого та нерухомого майна, що належить закладам середньої освіти, регулюються цим Законом з урахуванням особливостей, передбачених Законом України «Про освіту» та Законом України «Про повну загальну середню освіту».

Також законопроектом передбачені зміни до частини другої статті 61 Закону України «Про повну загальну середню освіту».

Майно, у тому числі земельні ділянки ліквідованих державних, комунальних закладів загальної середньої освіти або тих, діяльність яких зупинена, відповідно до рішення засновника, за винятком майна ліквідованих комунальних закладів середньої освіти у сільській місцевості, може бути використане виключно для забезпечення здобуття освіти, надання послуг у сфері соціального захисту, культури та охорони здоров’я, у тому числі на засадах державно-приватного партнерства. Щодо такого майна, в тому числі майна ліквідованих комунальних закладів середньої освіти у сільській місцевості, не можуть вчинятися будь-які дії, наслідком яких може бути припинення державної (комунальної) власності на таке майно.

Майно, у тому числі земельні ділянки, ліквідованих державних, комунальних закладів загальної середньої освіти або тих, діяльність яких зупинена, відповідно до рішення засновника, у тому числі ліквідованих комунальних закладів середньої освіти у сільській місцевості, не може бути предметом застави, стягнення, джерелом погашення боргу.

Кошти, отримані від оренди майна ліквідованих комунальних закладів середньої освіти у сільській місцевості, використовуються виключно на освітні потреби.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду