У третьому регіоні перенесуть пробне ЗНО через карантин: деталі

17:20, 7 апреля 2021
Орієнтовний день проведення перенесеного пробного тестування - 24 квітня.
У третьому регіоні перенесуть пробне ЗНО через карантин: деталі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Миколаївщина стала третім регіоном, де через обмеження руху транспорту, що унеможливлює доїзд зареєстрованих учасників та організаторів, буде перенесено пробне зовнішнє незалежне оцінювання з 10 на 24 квітня. До цього подібні рішення були прийняті у Києві та Чернігівській області. Обмеження транспорту пов’язане із карантинними заходами через поширення коронавірусу. Про це повідомляє пресслужба Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО).

При цьому в інших регіонах України пробне ЗНО відбудеться, як і заплановано, 10 квітня.

Організатори запевняють, що незалежно від того, коли саме учасник проходитиме оцінювання, він матиме можливість завантажити тестові зошити з будь-яких навчальних предметів із переліку та пройти тестування вдома, однак різнитимуться дати ознайомлення із тестовими зошитами, а також дати внесення відповідей до спеціального сервісу «Визначення результатів пробного зовнішнього незалежного оцінювання».

Зокрема, ті, хто пройде тестування 10 квітня, мають внести свої відповіді на завдання всіх тестів пробного ЗНО до цього сервісу 10–14 квітня, тобто відповідно до попередніх планів.

Учасники із Києва, Чернігівщини та Миколаївщини, пройшовши пробне ЗНО 24 квітня, зможуть внести відповіді на тест, на який вони були зареєстровані, з 24 до 28 квітня (після проходження оцінювання). Щоб уможливити якнайповніше ознайомлення цих учасників з іншими тестами пробного ЗНО з 10 до 28 квітня в кабінетах цих учасників пробного ЗНО буде розміщено «бонусні тести» (тести пробного ЗНО, на які учасник не був зареєстрований), які можна буде пройти вдома і внести результати їхнього виконання у спеціальний сервіс з 10 до 28 квітня.  

Організатори обіцяють, що результати пробного ЗНО буде розміщено в особистих кабінетах усіх учасників оцінювання до 30 квітня.

Цього року кожний учасник зможе вибрати лише один предмет для проходження пробного ЗНО, а також додатково завантажити тестові зошити з усіх навчальних предметів із переліку предметів ЗНО-2021, пройти тестування вдома, після чого внести свої відповіді на спеціальний сервіс визначення результатів. Відтак можна буде й ознайомитися з процедурою проведення ЗНО під час пробного тестування з одного з навчальних предметів, і перевірити рівень своїх навчальних досягнень з усіх інших навчальних предметів ЗНО (у разі внесення відповідей на спеціальний сервіс).

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що депутати винесли рішення стосовно старшої школи.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки