Один із десяти молодих юристів у світі має суїцидальні думки через роботу – дослідження

10:50, 12 апреля 2021
Рівень добробуту у правничій професії нижчий за середній показник у світі, а понад половина юристів стикаються із депресією.
Один із десяти молодих юристів у світі має суїцидальні думки через роботу – дослідження
Джерело фото: loyer
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міжнародна асоціація юристів (International Bar Association) провела дослідження, у рамках якого виявила – добробут людей, що працюють у правовій галузі, гірший за середній показник добробуту на кожному з континентів. Більше того, дослідження показало, що один із десяти правників віком до 30 років думав про самогубство через питання, пов’язані з роботою – про це повідомляє The Law Society Gazette.

У рамках свого дослідження IBA провела опитування понад 3000 правників та 186 організацій. Головний висновок – добробут юристів є «проблемою світового масштабу». На додачу до суїцидальних думок, понад половина молодих юристів унаслідок роботи мали «депресивні думки». Респонденти також повідомляли про порушення сну, тривожність, виснаженість.

Проведена за методологією ВООЗ оцінка добробуту юристів у всьому світі показала, що правники мають нижчий за середній показник на кожному з континентів. Більше того, певні групи юристів схильні мати більше проблем із добробутом за інших: добробут жінок нижчий за добробут чоловіків; молодих – за більш старших. Також нижчі показники мають представники національних меншин та люди з інвалідністю. Останні мають також вищий показник суїцидальних думок – кожен шостий юрист з інвалідністю думав про самогубство через роботу.

Одним із небагатьох позитивних висновків стосується способів боротьби із подібними труднощами. Якщо раніше правники шукали розради переважно в алкоголі та рекреаційних наркотиках, то останнє дослідження показало, що більшість юристів почали «розвантажуватися» за допомогою медитації, йоги та їм подібних занять.

Нині вже колишній Президент IBA Гораціо Нето, який у 2019 році ініціював проведення цього дослідження, заявив: «Ані я, ані будь-хто з нас не знає, що на нас чекає. Нехай руйнівний вплив депресії, стресу, залежності їм подібних факторів, що підважують наш добробут, мав місце і до пандемії коронавірусу, але те, що вона посилює їхній вплив, знаходиться поза сумнівом». Він також зазначив, що був дуже стурбований частими повідомленнями про депресію та самогубства у рядах правників, тож свою каденцію на посаді президента присвятив роботі над питаннями психічного здоров’я.

У IBA стверджують, що цей проект має стати першим подібним дослідженням добробуту міжнародного рівня із фокусом на людей, що працюють у галузі права. На сьогоднішній день повної версії звіту у вільному доступі ще немає – IBA планує оприлюднити його лише у жовтні 2021 року.

Раніше «Судово-юридична газета» перевіряла, чи є зараз правові підстави для запровадження комендантської години в Україні.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал і на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді