Кабмін пропонує дозволити винести міністерства за межі Києва

12:52, 14 апреля 2021
Кабінет Міністрів опублікував законопроект, який регулює роботу міністерств та центральних органів виконавчої влади.
Кабмін пропонує дозволити винести міністерства за межі Києва
Джерело фото: kmu.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабінет Міністрів України оприлюднив проект закону про внесення змін до Законів України «Про центральні органи виконавчої влади» та «Про Кабінет Міністрів України».

Як зазначено у пояснювальній записці, головна мета законопроекту - удосконалити роботу Кабміну та центральних органів виконавчої влади.

Новації

Пропонується, аби місцезнаходженням міністерств та інших органів виконавчої влади був Київ. При цьому Кабмін може ухвалювати рішення про визначення іншого місцезнаходження органів влади.

Актами Кабміну про реорганізацію органу влади визначаються правонаступники органу, до якого переходять права та обов’язки.

У законопроекті прописано, що апарат міністерства складається з директоратів та секретаріату. У структурі апарату можуть утворюватися департаменти та інші підрозділи. Структуру апарату затверджує міністр. Для вирішення завдань, яким займаються міністерства,  можуть створюватися консультативні та дорадчі органи.

Кабмін окремим актом визначає граничну кількість заступників керівників центральних органів виконавчої влади. 

У законопроекті прописано, що кандидат на посаду прем’єр-міністра виступає на пленарному засіданні Верховної Ради з викладом основних тез майбутньої програми діяльності уряду та відповідає на запитання депутатів.

У законопроекті прописано і про роботу урядових комітетів. Вони є робочими колегіальними органами для забезпечення ефективної реалізації повноважень Кабміну. Перелік та їх посадовий склад визначає уряд.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла про законопроект, яким депутати пропонують боротися із дискримінацією за ознакою вакцинації.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва