Кому підвищать пенсії: деталі від Третьякової

13:10, 26 апреля 2021
Підвищення пенсій торкнеться майже 39,5 тисяч осіб.
Кому підвищать пенсії: деталі від Третьякової
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів рекомендував парламенту схвалити законопроект, яким пропонується підвищити пенсії ліквідаторам наслідків аварії на Чорнобильській АЕС першої, другої та третьої групи інвалідності. Про це під час погоджувальної ради зазначила голова комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова.

«На розгляді у комітеті соціальної політики та захисту прав ветеранів знаходиться 11 законопроектів, які присвячені Чорнобильській трагедії. Один з яких №4539 був прийнятий у першому читанні на крайньому сесійному тижні і стосувався скасування консульських зборів для чорнобильців. Ще один законопроект №4555 планується на позачергову сесію на четвер. Я думаю, що ми зберемо підписи для цієї сесії», - сказала вона.

За словами Галини Третьякової відповідно до законопроекту будуть підвищені пенсії ліквідатором.

«Пенсії ліквідаторам першої групи, які сьогодні в середньому отримують 12 270 грн, будуть підвищені до 16 080 грн. Пенсіонерам з числа ліквідаторів другої групи інвалідності з 10 967 грн 12 987 грн. Для третьої з 8129 до 8917. Хочу наголосити, що середній розмір пенсії в Україні складає 3300 грн. Підвищення буде стосуватися 39 481 особи», - відзначила вона. Також за її словами, на засіданні комітет змінив свою позицію до законопроекту 4555 і буде рекомендувати прийняти його за основу.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, якою буде пенсія українців.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва