У Харкові зменшиться кількість вишів: новації від Кабміну

08:10, 13 мая 2021
На базі чотирьох закладів вищої освіти буде утворено один ЗВО.
У Харкові зменшиться кількість вишів: новації від Кабміну
Джерело фото: osvitanova.com.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В Україні триває процес реорганізації закладів вищої освіти (ЗВО). Відповідно, згідно з ухваленим Кабінетом міністрів України рішенням у Харкові буде створено Державний біотехнологічний університет.

Його буде утворено шляхом приєднання Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка, Харківської державної зооветеринарної академії, Харківського національного аграрного університету ім. В. В. Докучаєва та Харківського державного університету харчування та торгівлі.

У Кабміні запевнили, що здобувачі вищої освіти та інші особи, які навчаються в зазначених закладах освіти, продовжуватимуть навчання в новоутвореному університеті за обраними спеціальностями та джерелами фінансування. Фінансування університету буде здійснюватися в межах видатків, передбачених Міністерством освіти і науки України (МОН).

Також Кабміну запропоновано створити Кам’янець-Подільський державний інклюзивний інститут і приєднати до нього Подільський спеціальний навчально-реабілітаційний соціально-економічний коледж.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Кабмін визначив, як навчатимуть державних службовців замість реорганізованої Національної академії державного управління при Президентові України.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки