Зростання пенсій і допомога малозабезпеченим на започаткування бізнесу: обіцянки Міністерства соціальної політики

12:23, 4 июня 2021
Міністр соціальної політики повідомила основні напрямки роботи стосовно підтримки населення.
Зростання пенсій і допомога малозабезпеченим на започаткування бізнесу: обіцянки Міністерства соціальної політики
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Малозабезпеченим родинам з дітьми нададуть допомогу в розмірі 15 мінімальних зарплат для започаткування власної справи. Про це під час виступу у Верховній Раді зазначила Міністр соціальної політики Марина Лазебна.

За її словами, головне завдання - підтримати сім’ї з дітьми, допомогти громадам розбудувати систему послуг для родин з дітьми.

«На сьогодні держава підтримує доходи більше 2 млн сімей через 10 видів адресної допомоги: допомога при народженні дитини, допомога у зв’язку з пологами, допомога особам, які наглядають за хворими дітьми, допомога одиноким матерям, допомога малозабезпеченим сім’ям тощо», - вказала міністр.

За її словами, на початок цього року в державі близько 70 тисяч дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування. З них у сімейних формах виховання виховується 64 тисячі дітей. Щороку статусу сиріт та позбавлених батьківського піклування набуває в середньому 10 тисяч дітей. Для вирішення цієї проблеми, за словами Лазебної, з державного бюджету виділяється субвенція місцевим бюджетам на створення дитячих будинків сімейного типу та забезпечення житлом сиріт. Її сума, за словами міністра, складає 806 млн грн. При цьому в прийомних сім’ях виховується більше 14 тисяч дітей.

Також малозабезпеченим родинам буде надана допомога в розмірі 15 мінімальних зарплат для започаткування власної справи. Лазебна сподівається, що це допоможе створити робочі місця. Якщо зараз мінімальна зарплата складає 6000 грн, то люди отримають 90 000 грн. В умовах зростання вартості оренди приміщення і здорожчання сировини виникає логічне запитання, чи вистачить цих коштів.

Також Лазебна вказала, що на сьогодні мінімальна пенсія для пенсіонерів від 65 років складає 2400 грн, з 1 грудня вона має бути 2600 грн.

Міністр соціальної політики у своєму виступі згадала і про введення накопичувальної пенсійної системи, сказавши, що Україна поряд з Пакистаном пасе задніх у цьому питанні. Хоча в ЗМІ пишуть, що в Пакистані 100% накопичувальна система.

У своєму виступі також Лазебна згадала попередників, через яких, на її думку, була зупинена індексація пенсій.

Раніше Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів відхилив законопроекти, які стосуються введення загальнообов’язкової накопичувальної пенсійної системи.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

 

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Надія Андрусик
    Надія Андрусик
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Ярослав Василенко
    Ярослав Василенко
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Валентин Сердюк
    Валентин Сердюк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Ігор Бахаєв
    Ігор Бахаєв
    суддя Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області