Ректорів зобов’яжуть публічно звітувати про результати своєї діяльності

12:13, 25 июня 2021
Депутати пропонують, аби результати виконання цілей розвитку вишу, поставлені у контракті ректора, оголошувалися на офіційному сайті ЗВО.
Ректорів зобов’яжуть публічно звітувати про результати своєї діяльності
Джерело фото: riosspb.ru
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

До парламенту внесено проект закону № 5685 про внесення змін до статті 42 Закону України «Про вищу освіту» щодо оприлюднення та моніторингу досягнення цільових показників діяльності закладу вищої освіти (KPI керівників закладів вищої освіти), яким передбачається публічне оголошення результатів діяльності керівників закладів вищої освіти (ЗВО). Авторами зазначені Наталія Піпа, Сергій Колебошин, Інна Совсун та інші.

У грудні 2019 року Верховна Рада схвалила Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення освітньої діяльності у сфері вищої освіти». Ним було запроваджено «KPI ректорів» - встановлення цільових показників діяльності закладу вищої освіти. Ці показники мають бути досягнутими завдяки діяльності ректора.

Відповідно до частини третьої статті 42 Закону України «Про вищу освіту» з обраним ректором укладається контракт строком на п’ять років не пізніше одного місяця з дня її обрання, визначаючи у контракті цільові показники діяльності закладу вищої освіти, досягнення яких повинна забезпечити особа на посаді керівника вишу, механізми перевірки досягнення таких цільових показників, а також терміни для їх досягнення.

При цьому у пояснювальній записці до проекту автори зазначають, що результати перевірки досягнення таких цільових показників, а також терміни для досягнення таких цільових показників не оприлюднюються у публічному просторі.

Саме тому автори пропонують внести зміни до статті 42 Закону «Про вищу освіту», в яких прописати, що «Цільові показники діяльності закладу вищої освіти, досягнення яких повинен забезпечити керівник, механізми перевірки досягнення таких цільових показників, терміни для досягнення таких цільових показників, а також щорічні звіти про досягнення цільових показників оприлюднюються на офіційному веб-сайті відповідного ЗВО».

Раніше у парламенті зареєстрували проект Закону про правотворчу діяльність.

 Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду