Чи зараховується період служби в поліції до стажу державної служби

18:20, 12 августа 2021
У Національному агентстві з питань державної служби пояснили, чи має право чиновник на надбавку за вислугу років та надання додаткової оплачуваної відпустки за службу в поліції.
Чи зараховується період служби в поліції до стажу державної служби
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Період служби в поліції зараховується до стажу державної служби, що дає право на встановлення державному службовцю надбавки за вислугу років та надання додаткової оплачуваної відпустки. Про це йдеться у роз’ясненні Національного агентства з питань державної служби (НАДС).

У роз’ясненні зазначено, що стаж  державної  служби  обчислюється  відповідно  до статті 46 Закону «Про державну службу» та Порядку обчислення стажу державної служби, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України  від 25  березня 2016 року  № 229.

Частиною першою статті 46 Закону «Про державну службу» визначено, що стаж державної служби дає право на встановлення державному службовцю надбавки за вислугу років, надання оплачуваної відпустки.

Відповідно  до  даної статті  та пункту 4 Порядку № 229 до стажу державної служби зараховується  час перебування   на  посадах,  на  яких   присвоюються   військові   та  спеціальні  звання.

Крім того, пунктом 8 Розділу ХІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону   передбачено,   що  стаж  державної   служби   за  періоди роботи до набрання чинності Законом «Про державну службу» обчислюється у порядку та на умовах, установлених  на той час законодавством.

Отже, стаж державної  служби  за періоди роботи до 1 травня  2016 року обчислюється відповідно до законодавства, яке діяло раніше.

Відповідно, стаж раніше обчислювався до Порядку обчислення стажу державної служби, затвердженого постановою Кабміну від 3 травня 1994 року № 283. Цим порядком не було передбачено зарахування служби в поліції до стажу роботи на держслужбі.

При цьому, згідно зі статеюі 59 Закону «Про національну поліцію», стаж роботи в поліції зараховується до стажу державної служби.

Раніше «Судово-юридична газета» аналізувала процес реформування оплати праці державних службовців.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Марчак
    Віталій Марчак
    заступник голови Чернівецького апеляційного суду
  • Ігор Залімський
    Ігор Залімський
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду