Доплати залежно від віку і стажу: що готує пенсіонерам Мінсоцполітики

12:52, 20 августа 2021
У Міністерстві соціальної політики пропонують доплачувати, якщо особи отримують пенсії менше 2500 грн.
Доплати залежно від віку і стажу: що готує пенсіонерам Мінсоцполітики
Джерело фото: slovoidilo
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Пенсіонери віком від 70 років будуть отримувати доплати до пенсій з наступного року. Про це йдеться у проекті Постанови, яку розробило Міністерство соціальної політики України.

Зокрема, у проекті прописано, що з 1 жовтня наступного року пенсіонерам у віці від 70 до 75 років, у яких розмір щомісячної пенсійної виплати з урахуванням надбавок і доплат є меншим від розміру середньої заробітної плати (доходу) в Україні за 2020 рік, виплачується у межах зазначеного розміру щомісячна компенсаційна виплата в розмірі до 300 гривень.

Далі у проекті прописано, що з 2023 року розмір щомісячної компенсаційної виплати щороку з 1 березня підвищується на коефіцієнт збільшення. Кожен наступний перерахунок у зв’язку зі збільшенням щомісячної компенсаційної виплати проводиться з урахуванням збільшеного у попередні роки розміру щомісячної компенсаційної виплати.

Також у проекті передбачено для осіб, яким виповнилося 70 років, які мають 35-річний стаж у чоловіків і 30-річний у жінок і пенсія яких менша за 3000 грн, доплату різниці, якої не вистачає.  

Також у проекті встановлено, що розмір пенсійної виплати за наявності страхового стажу не менше ніж 25 років у чоловіків і не менше ніж 20 років у жінок із числа осіб, яким виповнилося 80 років і більше, не може бути меншим ніж 2 600 гривень, а в осіб у віці від 70 до 80 років не може бути меншим ніж 2 500 гривень.

Також для непрацюючих пенсіонерів, які мають стаж у 35 і 30 років для чоловіків і жінок відповідно, але отримують пенсію меншу 2500 грн, з 1 грудня наступного року пропонують встановити доплату, аби виходила ця сума.

Також чиновники пропонують установити підвищення до пенсії в розмірі 14% відсотків пенсії, жінкам, яким відповідно до Закону призначається пенсія за віком при досягненні 60 років із 1 січня по 31 грудня  2022 року.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, як в України захищають пенсійні накопичення громадян.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України