У Мінцифрі розповіли, як незабаром громадяни зможуть стягувати кошти з Пенсійного фонду

08:10, 16 сентября 2021
Пред’являти судові рішення до виконання можна буде через «Дію».
У Мінцифрі розповіли, як незабаром громадяни зможуть стягувати кошти з Пенсійного фонду
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Керівник проектів цифрової трансформації відділу координації проектів цифрового розвитку департаменту координації проектів цифрової трансформації Міністерства цифрової трансформації України Оксана Літвінова повідомила, що незабаром українці отримають нові можливості з виконання судових рішень.

«Одним із пріоритетів, які бачить Міністерство цифрової трансформації спільно з Міністерством юстиції, це електронні виконавчі документи. Це дасть економію державних коштів. Це буде і автоматизований процес сплати, стягнення судового збору. Виконавчі документи не надсилаються в конвертах, а вони зможуть надходити до Автоматизованої системи виконавчих проваджень, якою наразі опікується Державне підприємство «Національні інформаційні системи» в управлінні Мін'юсту.

На сьогодні триває активна робота з проектування чотирьох сервісів. Це повідомлення про судове засідання, отримання судового рішення громадянином в «Дії». Яку користь це принесе?

У подальшому громадянин зможе отримати державну послугу в іншому органі, де він пред’являє це судове рішення. До прикладу, є стягнення аліментів або перерахунок пенсії – з цим паперовим документом громадянин потім йде до іншого органу державної влади, щоб отримати в подальшому послугу за судовим рішенням.

Також електронні виконавчі документи. І ще одним сервісом є сплата штрафу за постановою про адмінправопорушення.

Не можу точно сказати про строки запуску цих сервісів, але точно два з них на фінальній стадії. Це повідомлення і отримання повного тексту судового рішення. І я думаю, що додатково буде проінформовано суспільство, як ми підпишемо спільний наказ з ДСА і продемонструємо, як це працює», - сказала вона.

Також нагадаємо, що у Мінцифрі порадили судовій системі шукати гроші на цифровізацію серед власних ресурсів.

Також ми повідомляли, скільки виділять на судову систему в 2022 році.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Файдюк
    Віталій Файдюк
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Дармін
    Михайло Дармін
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Олександр Шляхтицький
    Олександр Шляхтицький
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду