Закон про олігархів переголосують: які помилки в ньому знайшли

15:14, 22 октября 2021
Редакційні неточності в законі про олігархів будуть уточнювати в сесійній залі Верховної Ради.
Закон про олігархів переголосують: які помилки в ньому знайшли
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

22 жовтня відбулося засідання Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Про це повідомили як Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України, так і депутат Верховної Ради Ярослав Железняк.

Комітет розглянув питання щодо внесення змін до Рішення Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки від 24 вересня 2021 року щодо усунення неузгодженостей у тексті прийнятого Верховною Радою України 23 вересня 2021 року Закону України «Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархів)» та за результатами розгляду ухвалив рішення звернутися до Голови Верховної Ради України з пропозицією усунути виявлені редакційні неточності, а також окремі неузгодженості між положеннями ухваленого 23 вересня 2021 року Закону у порядку, визначеному статтею 131 Регламенту Верховної Ради України (реєстр. № законопроекту 5599).

Згідно з цією нормою у разі виявлення у поданому на підпис тексті закону редакційних неточностей або явних неузгодженостей між його положеннями Голова Верховної Ради України може внести на розгляд Верховної Ради пропозиції щодо усунення таких неточностей чи неузгодженостей.

Обговорення та голосування кожної із внесених Головою Верховної Ради України пропозицій відбувається в порядку голосування пропозицій і поправок (стаття 45  Регламенту).

Після завершення розгляду пропозицій Голови Верховної Ради України нове голосування щодо прийняття закону в цілому не проводиться.

Перша пропозиція, яка була затверджена Комітетом, стосувалася статті 5 вищезазначеного Закону. Згідно з ухваленою редакцією пояснення олігарха можуть бути заслухані на засіданні РНБО. Проте депутати вирішили, що слова «можуть бути заслухані» краще замінити на «заслуховуються», а слова «відмова у заслуховуванні її особистих пояснень» повинні звучати як «відмова особи у наданні нею особистих уступних пояснень».

Крім того, пропонується уточнити статтю 7 Закону, а саме: слова «Особам, включеним до Реєстру забороняється» змінити на слова «Особі, визнаній такою, яка має значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархом), та включеній до Реєстру, забороняється».

Теж саме відбувається із змістом статті 9 Закону,  по тексту якої з’являються згадки  про особу, визнану такою, яка має значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархом). 

Також розповідалося, що для помічників нотаріусів пропонують скасувати стаж роботи у галузі права.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Youtube Право ТВ, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Катерина Танцюра
    Катерина Танцюра
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Вікторія Джарти
    Вікторія Джарти
    суддя Господарського суду міста Києва
  • Віталій Батрак
    Віталій Батрак
    суддя Херсонського апеляційного суду
  • Кирило Гарник
    Кирило Гарник
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва