Віктор Ляшко: «Не все так погано, якщо порівнювати з показниками Європи»

11:37, 26 октября 2021
Віктор Ляшко розповів про нові області, що потрапляють під червону зону епідемічної небезпеки, та про ситуацію з вакцинацією в Україні.
Віктор Ляшко: «Не все так погано, якщо порівнювати з показниками Європи»
Джерело фото: vin.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Сьогодні вранці, 26 жовтня 2021 року, Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко на своєму брифінгу щодо ситуації з поширення COVID-19 на території України зазначив, що захворюваність зростає, «госпіталізація збільшується на 22% щотижня за рахунок невакцинованих людей».

Сьогодні в Рівненській та Миколаївській областях введено червоний рівень епідемічної небезпеки. На найближчому засіданні Держкомісії з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій буде прийнято рішення про переведення в червоний рівень ще 5 областей: Житомирської, Луганської, Львівської, Хмельницької та Чернігівської.

Також Міністр нагадав, що червона зона залишається у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Одеській, Сумській та Херсонській областях. Навесні середній час перебування областей у червоній зоні був 37 днів.

Ці заходи зумовлені тим, що минулого тижня до лікарень України госпіталізували 33 551 людину. З них лише 6% були щеплені принаймні однією дозою.

«У Донецькій і Запорізькій областях 80% ліжок з кисневою терапією вже заповнено. Загалом по країні показник завантаженості ліжок з киснем для хворих на COVID-19  складає 66%» – зазначив Ляшко.

Однак не все так погано, якщо порівнювати з показниками Європи. Наразі за кількістю летальних випадків Україна посідає 11 місце з 15 великих країн Європи (населення яких більше 10 млн жителів), тобто показники кількості померлих в Україні втричі менші за пікові значення великих європейських країн.

Стосовно вакцинації. Її темпи за останній тиждень зросли вдвічі. За тиждень в Україні зробили ще 1,5 млн щеплень, а загальна кількість вакцинованих сягає понад 16 млн – з них 9 млн отримали 1 дозу і 7 млн осіб мають 2 дози.

Крім того, Ляшко повідомив, що за сьогоднішню добу завдяки вакцинації було врятовано 230 людей, а за вчора померло 734 особи.

У підсумку Міністр закликав вакцинуватись. «Ця вакцина не на все життя, ця вакцина – для життя» – підсумував Ляшко.

 Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Youtube Право ТВ, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва