Верховний суд США відмовився забезпечити позов медиків, які оскаржували обов’язкову вакцинацію від COVID–19

19:25, 1 ноября 2021
Медичні працівники просили Суд зупинити подальше виконання нового правила штату щодо обов’язкової вакцинації.
Верховний суд США відмовився забезпечити позов медиків, які оскаржували обов’язкову вакцинацію від COVID–19
Джерело фото: truthout.org
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У штаті Мен, США, прийняли законодавство, згідно з яким певні медичні працівники повинні вакцинуватися проти COVID-19, якщо вони хочуть зберегти роботу. На відміну від подібних правил у більшості інших штатів, правило штату Мен не містить винятків для тих, чиї щирі релігійні переконання не дозволяють їм зробити щеплення.

Лікар, який керує медичною практикою, і вісім інших медичних працівників подали заяву до ВС США. Заявники просили Суд зупинити подальше виконання нового правила штату Мен щодо них, принаймні до тих пір, поки не буде розглянуто справу по суті.

Разом із тим, суд відмовив їм. Про це повідомила на своїй сторінці у фейсбуці суддя ЄСПЛ Ганна Юдківська:

«Верховний суд США відмовився вжити заходи забезпечення позову медичних працівників штату Мен, які оскаржили, на підставі релігійних переконань, відповідне законодавство щодо обов'язкової вакцинації COVID–19 медичних працівників.

Як зажди, в рамках такої процедури стисле рішення не містить причин, проте троє членів суду — судді Gorsuch, Thomas і Alito надали розгорнуту окрему думку, заявивши, що більшість пішла невірним шляхом.

«На відміну від подібних законів у більшості інших штатів, закон штату Мен не містить винятків для тих, чиї щирі релігійні переконання не дозволяють їм пройти щеплення. Заявниками перед нами є лікар, який здійснює медичну практику, і вісім інших медичних працівників. Ніхто не сумнівається в тому, що ці люди вже 18 місяців з мужністю та милосердям служать пацієнтам на передовій пандемії COVID-19. Проте, коли новий закон штату Мен набув чинності, одна із заявниць вже втратила роботу через відмову зрадити свою віру; інший ризикує неминуче втратити свою медичну практику. Заявники просять нас зупинити подальше виконання нового закону штату Мен щодо них, принаймні до тих пір, поки ми не вирішимо, чи приймати їх клопотання про certiorari. Я б надав забезпечення позову» — написав суддя Gorsuch».

 Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Youtube Право ТВ, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України