Дмитро Кулеба анонсував зустріч з Ентоні Блінкеним: «Завтра буде така ж фотка з Вашингтона, як ця серпнева»

13:01, 9 ноября 2021
Глава МЗС Дмитро Кулеба: «Динаміка контактів між Зеленським та Байденом у цьому році безпрецедентна».
Дмитро Кулеба анонсував зустріч з Ентоні Блінкеним: «Завтра буде така ж фотка з Вашингтона, як ця серпнева»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба анонсував засідання Комісії стратегічного партнерства Україна - США. «Завтрашнє засідання втілює домовленості, досягнуті на зустрічі президентів Володимира Зеленського та Джозефа Байдена», - зазначив він.

«Завтра буде така ж фотка з Вашингтона, як ця серпнева. Це буде вже третя повноцінна зустріч глав зовнішньополітичних відомств України та США у цьому році. Взагалі динаміка контактів між президентами України та США і їхніми командами у цьому році безпрецедентна.

Цього разу спільно з Державним секретарем США Ентоні Блінкеним ми закріпимо новий рівень стратегічного партнерства з нашим союзником номер один у галузі безпеки - проведемо засідання Комісії стратегічного партнерства Україна - США за участі розширених делегацій обох держав.

Завтрашнє засідання втілює домовленості, досягнуті на зустрічі президентів Володимира Зеленського та Джозефа Байдена. Після неї державні машини в Києві та Вашингтоні запрацювали на повну потужність, аби втілити їх у життя.

Комісія стратегічного партнерства є головним двигуном цього процесу. Робота цього двигуна - це конкретні результати для безпеки і розвитку нашої країни. А безпека і розвиток країни загалом — це безпека і добробут кожного громадянина. Так ми реалізуємо Стратегію зовнішньополітичної діяльності на американському напрямі.

Готовність Сполучених Штатів до нового етапу стратегічного партнерства свідчить про високий рівень довіри між нашими країнами.

Дуже важливо, що завдяки системній роботі ми вийшли на цю важливу подію саме зараз, коли Росія продовжує провокувати та вести себе агресивно щодо України.

За цих умов ми надішлемо Москві чіткий меседж: Україна та США єдині. Україна не залишиться сам-на-сам з державою-агресором. Ми маємо потужних союзників і партнерів, які готові виставити РФ великий цінник за спробу розширення агресії. Це найкращий спосіб стримання Росії від ескалації», - написав він.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва