В Україні 2,5 млрд грн можуть виділити на реалізацію інфраструктурних проектів

13:18, 16 ноября 2021
Які зауваження щодо відповідного законопроекту надало Головне науково-експертне управління.
В Україні 2,5 млрд грн можуть виділити на реалізацію інфраструктурних проектів
Джерело фото: dn.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

16 листопада Верховна Рада включила до порядку денного проект закону № 6298 щодо реалізації інфраструктурних проектів та розвитку об'єктів соціально-культурної сфери, який передбачає виділення на це 2,5 млрд грн.

«Законопроектом пропонується збільшити видатки за загальним фондом державного бюджету на 2.5 млрд грн за рахунок збільшення доходів загального фонду державного бюджету. Таким чином, законопроєкт є збалансованим», - йдеться у пояснювальній записці.

Крім того, на пленарному засіданні Верховної Ради цей законопроект був розкритикований.

Зокрема депутат Олексій Гончаренко заявив про порушення регламенту та сказав, що створення національного перевізника – це «ще одна корупційна годівниця».

У свою чергу Ярослав Железняк, член фракції «Голос», зауважив: «2,5 мільярди на авіаперевезення, дороги та інфраструктуру – це точно не ті пріоритети, які стоять зараз перед державою».

Водночас Головне науково-експертне управління наголошує, що проектом не надано належного фінансово-економічного обґрунтування з відповідними розрахунками. Зокрема це стосується доцільності збільшення фінансування саме за пропонованими напрямами.

Зазначається, що законопроект вимагає належного обґрунтування нагальності в сучасних економічних умовах стану авіаперевезень, зокрема пасажирських, створення національного авіаперевізника.

Зокрема, у зауваженні управління йдеться, що на сьогодні Законом передбачено відшкодування витрат українських авіаперевізників у період запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, згідно з  відповідною бюджетною програмою.

Актом передбачається, що гроші виділяться на:

– реалізацію основних напрямків програми Президента України та Уряду в частині розбудови транспортної інфраструктури – Державним агентством автомобільних доріг України (Укравтодором) здійснюється організація ремонтно-будівельних робіт на автомобільних дорогах загального користування державного значення;

– розбудову якісної інфраструктури України та реалізацію проектів будівництва, реконструкції, ремонту (в тому числі в рамках державної програми «Велике будівництво») об'єктів соціально-культурної сфери, комунальних доріг, збільшити обсяг субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію інфраструктурних проектів та розвиток об'єктів соціально-культурної сфери;

– формування статутного капіталу акціонерного товариства, що здійснює завдання та функції національного авіаперевізника.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Кабмін виділив додаткові кошти на преміювання чиновників.

 Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Андрій Іванов
    Андрій Іванов
    суддя Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області
  • Галина Бондаренко
    Галина Бондаренко
    суддя Голосіївського районного суду міста Києва
  • Ольга Кролевець
    Ольга Кролевець
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Сергій Стефанишин
    Сергій Стефанишин
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області