Сотні розмірів посадового окладу: скільки виплатять лікарям, що проводять щеплення від COVID-19

13:30, 23 ноября 2021
У парламенті вимагають від Кабміну розробити механізм виплати лікарям одноразової грошової допомоги за проведену вакцинацію.
Сотні розмірів посадового окладу: скільки виплатять лікарям, що проводять щеплення від COVID-19
Джерело фото: iStock
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Лікарі первинної медичної допомоги, які проводять профілактичні щеплення, отримали шанс отримати одноразову грошову допомогу до 300 відсотків посадового окладу, якщо виконають поставлену Кабміном задачу та досягнуть показників імунізації населення, вищих за цільові.

Проектом Постанови Верховної Ради України «Про запровадження заходів для підвищення рівня поінформованості населення щодо профілактичних щеплень» (реєстр. № 6334 від 22.11.2021) доручається Міністерству охорони здоров'я України та Національній службі здоров'я України невідкладно протягом місяця розробити та подати на затвердження нормативно-правовий акт, в якому передбачається встановлення одноразових грошових виплат лікарям первинної медичної допомоги у розмірі до 300 відсотків посадового окладу з урахуванням обов‘язкових доплат та надбавок за досягнення показників імунізації населення, вищих за цільові.

Одночасно, не чекаючи схвалення парламентом відповідної постанови та подання Кабміном законопроекту, депутати внесли власний законопроект № 6333 від 22.11.2021 «Про внесення змін до Закону України "Про захист населення від інфекційних хвороб" щодо інформування про профілактичні щеплення та здійснення виплат лікарям за високі результати охоплення щепленнями», яким доручають Кабінету Міністрів України протягом місяця з дня набуття чинності законом розробити і прийняти порядок та критерії здійснення одноразової додаткової грошової виплати у розмірі до 300 відсотків посадового окладу з урахуванням обов‘язкових доплат та надбавок лікарям, які надають первинну медичну допомогу, за досягнення показників охоплення профілактичними щепленнями пацієнтів.

Зміни вносяться до Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», а саме стаття 12 доповнюється частинами 6-10 такого змісту:

«Лікар, який надає первинну медичну допомогу, здійснює інформування пацієнтів, з якими укладено декларацію, про ефективність та безпечність профілактичних щеплень, механізм їх дії, медичні протипоказання, можливі побічні реакції, наслідки відмови від профілактичного щеплення тощо.

Інформування пацієнтів, з якими не укладено декларацію, та загальне інформування населення також здійснюється органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони здоров’я через відповідний контакт-центр.

Інформування пацієнта здійснюється з дотриманням принципів достовірності, повноти, точності та доступності інформації, професійності та неупередженості особи, що здійснює інформування. Зміст та послідовність основних етапів інформування встановлюється органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони здоров’я.

Орган виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони здоров’я, проводить спеціальну підготовку, забезпечує належний професійний рівень осіб, що здійснюють інформування, організовує ознайомлення з нормативно-правовими актами щодо щеплення, здійснює нагляд, моніторинг та оцінку інформування, забезпечує необхідними матеріалами осіб, що здійснюють інформування, організовує та забезпечує проведення заходів безперервного професійного розвитку для лікарів щодо профілактичних щеплень.

У випадку досягнення встановлених Кабінетом Міністрів України показників проведених профілактичних щеплень пацієнтів, з якими укладено декларацію, лікарю виплачуються відповідні одноразові додаткові грошові виплати у розмірі до 300 відсотків посадового окладу з урахуванням обов‘язкових доплат та надбавок.».

Раніше Держпраці пояснило, як замінити відстороненого від роботи працівника, який не вакцинувався від COVID-19.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді