Омбудсмена Денисову собираются уволить из-за невыполнения решений суда

15:09, 23 ноября 2021
«Слуга народа» зарегистрировал в Раде проект постановления об увольнении Омбудсмена Людмилы Денисовой за невыполнение решений суда.
Омбудсмена Денисову собираются уволить из-за невыполнения решений суда
Источник фото: tk.media
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Омбудсмена Людмилу Денисову собираются уволить за невыполнение решений судов. По крайней мере, это следует из проекта постановления, который внес в парламент депутат от «Слуги народа».

Так, в Верховной Раде зарегистрирован проект постановления 6322 с создании Временной специальной комиссии Верховной Рады Украины по проверке возможных фактов нарушения Уполномоченным Верховной Рады Украины по правам человека присяги. Автором проекта выступает народный депутат от «Слуги народа» Максим Дырдин.

«На адреси керівників депутатських фракцій і груп Верховної Ради України від громадянина Качури Д.М. надійшло 6 заяв щодо порушення питання про звільнення з посади Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Денісової Л.Л. на підставі судових рішень Окружного адміністративного суду м. Києва: № 640/6197/19 від 17.03.2020 року; № 640/4420/19 від 29.05.2020 (підтверджено рішенням  Шостого апеляційного адміністративного суду від 29.09.2020 № 640/4420/19); № 640/21689/18 від 26.09.2019; №  640 /21621/18 від 13.04.2020; № 640/4094/19 від 12.09.2019 (підтверджено рішенням  Шостого апеляційного адміністративного суду від 30.10.2020 № 640/4094/19); № 640/3987/9 від 05.03.2020 (підтверджено рішенням  Шостого апеляційного адміністративного суду від 20.10.2020
№ 640/3987/19).

Вказаними судовими рішеннями визнано протиправною відмову Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Денісової Л.Л. щодо розгляду електронних звернень Качури Д.М., журналістських звернень (заяв) та зобов’язано Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Денісову Л.Л. повторно розглянути електронні звернення Качури Д.М.

Суди дійшли висновку, що Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Денісова Л.Л. не в повному обсязі та не всебічно розглянула електронні звернення Качури Д.М. у відповідності до Закону України "Про звернення громадян" та ст. 17 Закону України "Про Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини".

Станом на дату написання своїх заяв, а саме серпень 2021 року,
Качура Д.М. вказує, що рішення вищевказаних судів так і не виконано.

Качура Д.М. у своїх заявах просить винести питання про звільнення з посади Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Денісової Л.Л. за фактами, викладеними у його заявах, за порушення присяги.

При цьому відповідно до частини другої статті 9 Закону України "Про Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини", висновок щодо наявності підстави для звільнення з посади Уповноваженого повинна дати тимчасова спеціальна комісія Верховної Ради України.

Верховна Рада України за наявності зазначених у цій статті підстав розглядає питання і приймає відповідну постанову про звільнення з посади Уповноваженого за поданням Голови Верховної Ради України або не менш як однієї четвертої народних депутатів України від конституційного складу Верховної Ради України.

Уповноважений вважається звільненим з посади, якщо за це проголосувала більшість народних депутатів України від конституційного складу Верховної Ради України.

Припинення повноважень та звільнення з посади Уповноваженого оформляються відповідною постановою Верховної Ради України.

Прийняття цього проекту Постанови дозволить здійснити попередній розгляд питань щодо наявності підстав для звільнення Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Денісової Людмили Леонтіївни у зв’язку з порушенням присяги», - пишет в пояснительной записке Максим Дырдин.

Подписывайтесь на наш Тelegram-канал t.me/suduaна Youtube «Право ТВ», а также на нашу страницу в Facebook и в Instagram, чтобы быть в курсе самых важных событий.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Надія Андрусик
    Надія Андрусик
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Ярослав Василенко
    Ярослав Василенко
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Валентин Сердюк
    Валентин Сердюк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Ігор Бахаєв
    Ігор Бахаєв
    суддя Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області