Не перевірив COVID-сертифікат через «Дію» — штраф 170 тисяч гривень

13:56, 24 ноября 2021
Уряд змінив термін дії жовтого сертифіката, він буде становити 30 днів.
Не перевірив COVID-сертифікат через «Дію» — штраф 170 тисяч гривень
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Для запобігання повторного випадку зростання захворюваності на Covid-19 Міністерство охорони здоров’я внесло зміни до постанови КМУ № 1236. Так, під час засідання Уряду Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко наголосив, що зміни стосуються правил у жовтому рівні епідемічної небезпеки.

«Якщо раніше бізнес міг обирати моделі діяльності у цій зоні, не перевіряти документи про вакцинацію або негативний тест, але працювати відповідно до певних обмежень по площі, або перевіряти документи і працювати без обмежень відповідного рівня, то нові правила не передбачають такої опції.

У жовтому рівні епідеміологічної небезпеки громадські заклади, заклади культури, спортзали, ресторани тощо можуть працювати за умови вакцинації всього персоналу принаймні однією дозою або наявності негативного тесту чи сертифіката про одужання» - зазначив Міністр охорони здоров’я».

Віктор Ляшко підкреслив, що це ж правило стосується і прийому відвідувачів. За його словами, відвідувачі також повинні бути вакциновані принаймні  однією дозою або мати сертифікат про одужання чи негативний тест.

Також змінено термін дії жовтого сертифіката, він буде становити 30 днів (раніше він був чинним 120 днів).

Окремо  Міністр охорони здоров’я зазначив, що представники закладів мають не просто запитувати про наявність сертифіката чи перевіряти їх візуальну наявність на вході до закладу, а повинні зчитувати смартфоном QR-код. За його словами, для зчитування не потрібно встановлювати додаткових додатків чи засобів, достатньо своїм додатком «Дія» зчитати QR-код.

Без перевірки та зчитування covid-сертифіката сертифікат не вважається наданим та перевіреним. У випадку відсутності у відвідувачів чи співробітників необхідних документів власнику закладу при перевірці загрожуватиме штраф від 34 тис. грн до 170 тис. гривень.

 Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси