Пенсійна реформа: скільки коштів повинні відкладати роботодавці на пенсію працівника

18:22, 30 ноября 2021
Голова комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів внесла до парламенту законопроект, що запроваджує накопичувальне пенсійне забезпечення.
Пенсійна реформа: скільки коштів повинні відкладати роботодавці на пенсію працівника
Джерело фото: glavcom.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Роботодавці в рамках запровадження накопичувальної пенсійної системи повинні будуть сплачувати пенсійні внески від 1 до 2% зарплати працівника. Про це йдеться у законопроекті № 2683  про загальнообов'язкове накопичувальне пенсійне забезпечення, який внесла до парламенту голова Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова.

Зокрема, у законопроекті передбачена обов’язкова участь у системі накопичувального пенсійного забезпечення всіх категорій працюючих осіб віком до 55 років та обов’язкова сплата роботодавцями пенсійних внесків на користь таких найманих працівників.

При цьому роботодавці мають сплачувати такий розмір єдиного соціального внеску (ЄСВ): 1% у 2023, 1,5 % у 2024, 2 % у 2025 роках від розміру заробітної плати працівників. З державного бюджету буде іти співфінансування таких внесків на паритетних засадах.

За бажанням працівника розмір його самостійних внесків може бути збільшено. З бюджету будуть співфінансуватися такі внески на паритетних засадах у межах 3 відсотків від розміру середньої заробітної плати за видами економічної діяльності у середньому по економіці.

Такі ж умови державного співфінансування пропонуються також для участі у системі для фізичних-осіб підприємців та самозайнятих осіб, яка є добровільною.

При цьому учасник системи повинен визначитися з авторизованим пенсійним фондом, банком чи страховою організацією та здійснити свій вибір в інформаційній системі загальнообов’язкового накопичувального пенсійного забезпечення. Такий учасник системи також повинен одночасно з використанням інформаційної системи загальнообов’язкового накопичувального пенсійного забезпечення здійснити заходи щодо укладення пенсійного контракту, чи договору пенсійного депозитного рахунка, чи договору накопичувального пенсійного страхування, чи договору страхування довічної пенсії.

Раніше «Судово-юридична газета» проаналізувала пенсійну реформу Третьякової.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Микола Стефанчук
    Микола Стефанчук
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Світлана Бакуліна
    Світлана Бакуліна
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Оксана Бірса
    Оксана Бірса
    голова Дніпровського районного суду міста Києва
  • Оксана Терещенко
    Оксана Терещенко
    суддя Східного апеляційного господарського суду