Коли працівникам апаратів судів підвищать зарплату: коментар голови НАДС

16:00, 18 декабря 2021
Голова Національного агентства України з питань державної служби повідомила, чи торкнеться реформа оплати праці державних службовців, які є працівниками апаратів судів.
Коли працівникам апаратів судів підвищать зарплату: коментар голови НАДС
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Реформа оплати праці державних службовців буде поширена на працівників апаратів судів, які є державними службовцями. Про це в коментарі «Судово-юридичній газеті» повідомила голова Національного агентства України з питань державної служби (НАДС) Наталія Алюшина.

За її словами, в рамках реформи відбудеться зменшення кількості складових заробітної плати державних службовців. Упорядкування всіх складових, як сподіваються в НАДС, дозволить запровадити структуру заробітної плати, де 70% складатиме посадовий оклад. А варіативна частка (премії) становитимуть не більше 30%. Таким чином зросте роль окладу. Наразі ж, посадовий оклад в структурі заробітної плати становить 30%. Все інше - додаткові гарантовані виплати, надбавки, премії.

Також в рамках встановлення розмірів посадових окладів буде здійснюватися на основі класифікації посад державної служби. Водночас Наталія Алюшина вказала, що щороку буде проводитися співставлення рівня оплати праці типових посад державної служби з приватним сектором під час підготовки схем посадових окладів.

Реалізувати реформу планують у новій редакції законопроекту. Проведення детальних розрахунків відбудеться  після проведення класифікації усіх посад державної служби. Її планується провести до 1 червня 2022 року.

Водночас Наталія Алюшина запевнила, що реформа буде поширена і на працівників апаратів судів.

«Звісно ця реформа зачепить апарати судів, оскільки їхні працівники є державними службовцями. У нас на державній службі працює трохи більше 181 тисяча осіб відповідно до зібраних даних стосовно кількісного складу державних службовців за ІІІ квартал цього року. Тому всі мають бути прокласифіковані до 1 червня 2022 року», - відзначила голова НАДС.

Раніше Наталія Алюшина повідомила деталі процесу вакцинації та відсторонення державних службовців.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде