Директор БЭБ заявил, что займется наушниками и «подрібленням діяльності через ФОПів», ВИДЕО

09:00, 19 декабря 2021
«Навушники сьогодні йдуть як аксесуари. Хотя навушники мають номер і так далі. Треба, щоб це також в чеках відображалось», - директор БЭБ Мельник рассказал об основных направлениях деятельности Бюро экономической безопасности, ВИДЕО.
Директор БЭБ заявил, что займется наушниками и «подрібленням діяльності через ФОПів», ВИДЕО
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На заседании Комитета Верховной Рады по вопросам налоговой политики 15 декабря директор Бюро экономической безопасности (БЭБ) Вадим Мельник рассказал об основных направлениях деятельности новосозданного органа.

В частности, из его речи следует, что БЭБ займется бизнесом, который работает через физлиц-предпринимателей, и наушниками, номера которых не отображаются в товарных чеках.

Далее цитируем Вадима Мельника в оригинале (без внесения изменений в его речь).

«На сьогодні запущено орган і центральний апарат повністю работоспособній.  Вже запущена і робота детективів, я зараз якраз знаходжусь в Генеральній прокуратурі. Ми щодня проводимо наради по поводу передачі, прийняття кримінальних проваджень та внесення нових в ЄРДР.

На сьогодні ми отримали вже 48 флешок. То єсть, 48 детективів, які займаються вже практичною роботою.

Щодо теми сьогоднішнього комітету, то одним із пріоритетних напрямків нашої роботи це імпорт-експорт.

Більше того, ми чекаємо на законопроект, де стаття 201 зі значком 1, 2 і 3 будуть передані нам до підслідності.

Якраз стаття 201-2 це контрабанда товарів. Ми будем працювати по напрямку виявлення кримінальних правопорушень та їх розслідування. Це заниження митної вартості, поза митним контролем, шляхом подрібнення партій товарів, дальшє встановлення пунктів накопичення вантажів – це я кажу основні напрямки, я собі набросав, куди ми будемо спрямовувати наші зусилля, і по збору інформації ми вже працюємо по цьому. Це налагодження роботи з отримання інформації про фактичну вартість, з правообладатєлями на митниці, офіційними представниками, асоціацією захисту авторських прав.

Подріблення через ФОПів діяльності це дійсно спосіб ухилення від сплати податків і ми цим займатимемося так само», - сказал он.

«Другий напрямок, по якому ми будемо спілкуватися з вами це напрямок нормативного врегулювання процесів.

Наприклад, я знаю, що Мінцифра опрацьовує зараз систему обліку руху товарів.

Далі. Наприклад, навушники. Оце я зараз в цей навушник балакаю. Вони сьогодні йдуть як аксесуари. Хотя навушники мають номер і так далі. Тобто, ми кажемо: зазначення серійного номеру, зазначення коду товару УКТЗ, торгівельної марки, моделі товару і так далі.

Щоб це також в чеках відображалось у тому числі», - сказал Вадим Мельник.

Это вызвало некоторое оживление у депутатов.

«20 млн долларов СБУ констатирует контрабанды ежемесячно электроники. Поэтому, извините, но я смеюсь с наушников», - отметил депутат Андрей Холодов.

Подробнее смотрите в видео.

Напомним, ранее директор БЭБ Вадим Мельник рассказал, что больше половины нанятых в БЭБ сотрудников — экс-работники ГФС.

Также ранее мы писали, что Вадим Мельник планирует вернуть в УК статью за фиктивное предпринимательство и просит еще 1,6 млрд на зарплаты у депутатов.

Подписывайтесь на наш Тelegram-канал t.me/suduaна Youtube «Право ТВ», а также на нашу страницу в Facebook и в Instagram, чтобы быть в курсе самых важных событий.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки