Жінок за ухилення від військового обліку притягуватимуть до відповідальності

08:25, 24 декабря 2021
Штрафи та виправні роботи: які санкції будуть передбачені усім військовозобов’язаним жінкам за ухилення від військового обліку чи за порушення його правил.
Жінок за ухилення від військового обліку притягуватимуть до відповідальності
Джерело фото: Укрінформ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

17 грудня набув чинності наказ Міністерства оборони про розширення списку професій, який зобов'язує жінок стати на військовий облік. Усі відтепер військовозобов’язані жінки мають бути на обліку до 2022 року.

Згідно зі статтею 337 Кримінального кодексу України, за ухилення від військового обліку або навчальних (спеціальних зборів) передбачена відповідальність.

Частина перша цієї статі передбачає, що за ухилення призовника, військовозобов’язаного, резервіста від військового обліку після попередження, зробленого відповідним керівником територіального центру комплектування та соціальної підтримки, керівниками відповідних органів Служби безпеки України, відповідних підрозділів Служби зовнішньої розвідки України карається штрафом у розмірі від 5100 грн до 8500 грн. Або ж за це може буде покарання у вигляді виправних робіт строком до 1 року.

За ухилення військовозобов’язаного, резервіста від навчальних (спеціальних) зборів – штраф від 8500 грн до 11900 грн або виправні роботи строком до 2 років.

А стаття 210 КУпАП передбачає відповідальність за порушення призовниками, військовозобов’язаними, резервістами правил військового обліку. Наприклад, якщо жінки не стануть на облік до кінця 2022 року.

Порушення призовниками, військовозобов’язаними, резервістами правил військового обліку тягне за собою накладення штрафу від 510 грн до 850 грн.

Якщо ці дії вчинені повторно, то доведеться віддати від 850 грн до 1700 грн.

Раніше «Судово-юридична газета» писала про те, на яких професіях жінки беруться на військовий облік. Серед них юристки, журналістки та бухгалтерки.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде