НАЗК виявило у деклараціях суддів КСУ ознаки кримінального правопорушення

12:30, 24 декабря 2021
НАЗК назвало Олександра Тупицького та Олександра Касмініна суддями КСУ.
НАЗК виявило у деклараціях суддів КСУ ознаки кримінального правопорушення
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

24 грудня Національне агентство з питань запобігання корупції повідомило про завершення повної перевірки декларацій суддів Конституційного Суду України.

За ст. 366-2 Кримінального кодексу України (декларування недостовірної інформації) виявлено за результатами перевірки декларацій таких суддів:

  • Віктор Кривенко. Недостовірні відомості – 4 млн гривень. Суддя не задекларував земельну ділянку в Автономній Республіці Крим, яка йому належить.
  • Олександр Касмінін. Недостовірні відомості – 2,4 млн гривень. Суддя не вказав відомості про вартість квартири загальною площею 150,5 м2 у м. Києві.

Ознаки адміністративного правопорушення виявили у декларації за 2019 рік судді КСУ Володимира Мойсика. Перевірка розпочалася «через звернення про можливе недостовірне декларування». НАЗК встановило, що суддя не вказав у декларації дохід у сумі 239 тис. грн, отриманий у вигляді звільнення від сплати боргу за кредитним договором. 

Цікавим є момент, що Олександра Тупицького НАЗК назвало суддею КСУ.

«У деклараціях п’яти суддів КСУ – Олександра Тупицького, Ігоря Сліденка, Сергія Саса, Віктора Городовенка, Віктора Колісника виявлено незначні порушення, які не тягнуть за собою адміністративну чи кримінальну відповідальність», - зазначено у повідомленні.

Нагадаємо, що раніше Володимир Зеленський своїм Указом від 27 березня 2021 року № 124/2021 «Про деякі питання забезпечення національної безпеки України» скасував укази про призначення О. Тупицького та О. Касмініна суддями Конституційного Суду України. Навіть був проведений конкурс «на вакантні місця» цих суддів.

Однак, як випливає із повідомлення НАЗК, у НАЗК не вважають, що ці особи – не судді КСУ.

Нагадаємо, що в КСУ звертають увагу, що з початку 2020 року Суд фактично знаходиться у стані війни з НАЗК та частиною оточення Президента Володимира Зеленського.

Раніше суддя Ігор Сліденко заявляв про тиск з боку НАЗК.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей