У Раді пояснили, чи призвуть жінок на строкову військову службу

14:28, 24 декабря 2021
17 грудня набув чинності наказ Міністерства оборони про розширення списку професій, який зобов'язує жінок стати на військовий облік.
У Раді пояснили, чи призвуть жінок на строкову військову службу
Джерело фото: ЛІГА.net
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Жінок не призиватимуть на строкову службу, а перелік обов’язкових професій, з яких жінки мають стати на військовий облік, буде зменшений. Про це повідомив голова комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич.

«Прошу не сіяти паніку — жінок не призиватимуть на строкову службу. Військовозобов'язаними представниці визначених спеціальностей та професій стають лише у воєнний час. Зараз мають стати на військовий облік у своїх військкоматах», - повідомив депутат.

Він нагадав, що відповідний закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань виконання військового обов'язку та ведення військового обліку був схвалений навесні.

За його словами, на етапі підготовки проекту закону до другого читання робочою групою у складі представників Міністерства оборони України, (МО) Служби безпеки України та Служби зовнішньої розвідки були опрацьовані і враховані зауваження Департаменту кадрової політики МО, які передбачають, що жінки, які мають спеціальність та (або) професію, споріднену з відповідною військово-обліковою спеціальністю, визначеною в переліку, затвердженому Міноборони, та придатні до проходження військової служби за станом здоров’я та віком, беруться на військовий облік військовозобов’язаних.

«Така норма була і раніше, але перелік визначав КМУ, проте КМУ є великим колегіальним органом, а інколи рішення потрібно приймати вже сьогодні. В Законі ж ми зробили рамку, що цей перелік визначає Міністерство оборони», - відзначив Завітневич.

За його словами цей перелік юстувався і коли він вийшов, то вони побачили, що список «є дуже великим».

«Обговорили це питання з Міністром оборони Олексієм Резніковим і дійшли згоди, що перелік буде переглянуто в бік зменшення та здорового глузду, бо там є професії, які дійсно не знадобляться Збройним Силам та іншим військовим формуванням», - відзначив Завітневич і додав: «сама ініціатива правильна, країна повинна знати свої резерви, ми повинні бути готовими, бо ситуація зобов’язує».

Нагадаємо, 17 грудня набув чинності наказ Міністерства оборони про розширення списку професій, який зобов'язує жінок стати на військовий облік

Також ми писали, що вагітні та жінки з малолітніми дітьми, згідно з нормами законодавства, повинні стати на військовий облік. 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир