Кабмін затвердив, як повідомляти Податкову про прийняття працівника на роботу чи укладення гіг-контракту

13:27, 29 декабря 2021
Уряд змінив порядок повідомлення Державній податковій службі та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу/укладення гіг-контракту.
Кабмін затвердив, як повідомляти Податкову про прийняття працівника на роботу чи укладення гіг-контракту
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Як раніше писала «Судово-юридична газета», 14 грудня Верховна Рада прийняла Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні» (№ 5376).

Законом визначається ряд заходів, спрямованих на стимулювання розвитку ІТ-індустрії, а саме:

- запровадження спеціального режиму оподаткування резидентів Дія Сіті – ІТ-компаній;

- запровадження спеціального режиму оподаткування окремих доходів працівників резидентів Дія Сіті та залучених ними гіг-спеціалістів. Також пропонується звільнити від оподаткування доходи від відчуження акцій (інших корпоративних прав), емітентом яких є резидент Дія Сіті, дивідендів, які нараховуються емітентом корпоративних прав - резидентом «Дія Сіті»;

- введення спеціального порядку нарахування єдиного соціального внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування для платників - резидентів «Дія Сіті».

Відповідно, Уряд приймає рішення, пов’язані з формуванням нормативної бази під новий закон. Так, постановою Кабінету Міністрів від 28 грудня №1392 затверджено зміни до постанов КМУ від 17 червня 2015 р. № 413 і від 17 квітня 2019 р. № 328.

У постанові КМУ №413 «Про порядок повідомлення Державній податковій службі та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу» змінено назву на «Про порядок повідомлення Державній податковій службі та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу/укладення гіг-контракту».

Також відтепер установлено, що повідомлення про прийняття працівника на роботу/укладення гіг-контракту подається власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом (особою) чи фізичною особою (крім повідомлення про прийняття на роботу члена виконавчого органу господарського товариства, керівника підприємства, установи, організації) та/або резидентом «Дія Сіті» до територіальних органів Державної податкової служби за місцем обліку їх як платника єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за формою згідно з додатком до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором та/або до початку виконання робіт (надання послуг) гіг-спеціалістом резидента «Дія Сіті» засобами електронного зв’язку з використанням електронного підпису відповідальних осіб, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису, відповідно до вимог законодавства у сфері електронного документообігу.

За відсутності технічної можливості подання повідомлення про прийняття працівника на роботу/укладення гіг-контракту засобами електронного зв’язку в електронній формі таке повідомлення подається у формі документа на папері згідно з додатком разом з копією в електронній формі.

Інформація, що міститься у повідомленні про прийняття працівника на роботу/укладення гіг-контракту, вноситься до реєстру страхувальників та реєстру застрахованих осіб відповідно до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Яковлєв
    Олександр Яковлєв
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду