Кабмін змінив умови роботи для службовців органів місцевого самоврядування: деталі

08:14, 30 декабря 2021
Запропонований НАДС законопроект «Про службу в органах місцевого самоврядування» регулює умови проходження конкурсів та праці службовців.
Кабмін змінив умови роботи для службовців органів місцевого самоврядування: деталі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Для того, аби працювати в органах місцевого самоврядування необхідно буде скласти іспит на знання української мови, а також мати ступінь освіти і досвід роботи залежно від категорії посад «І», «ІІ» чи «ІІІ». Відповідний законопроект «Про службу в органах місцевого самоврядування» розробило Національне агентство з питань державної служби (НАДС).

Зокрема, проектом передбачено, що перебувати на службі в органах місцевого самоврядування можуть повнолітні громадяни України, що відповідають за рівнем компетентності. Також передбачено обов’язковість складання іспиту на знання української мови.

Для того, аби зайняти певну посаду, необхідно виконати освітні вимоги:

Кандидат на зайняття посади службовця місцевого самоврядування категорії «І» (ранг з 1 по 3) повинен мати ступінь магістра, загальний досвід роботи не менше п'яти років, у тому числі досвід роботи в органах місцевого самоврядування.

Кандидат категорії «ІІ» (ранг з 3 по 6) повинен відповідати таким загальним вимогам: вища освіта ступеня магістра або бакалавра; досвід роботи в органах місцевого самоврядування, на посадах державної служби не менше  одного року.

Загальною вимогою до кандидата на зайняття посади службовця місцевого самоврядування категорії «ІІІ» (ранг з 6 по 9) є наявність  у нього вищої  освіти не нижче ступеня молодшого бакалавра.

Не зможе на службу вступити особа, яка: досягла 65-річного віку; визнана недієздатною, має не погашену судимість, позбавлена відповідно до рішення суду права обіймати відповідні посади, не пройшла спеціальну перевірку, підпадає під заборону, встановлену Законом України «Про очищення влади».

Що стосується умов проведення конкурсів на зайняття посад, то строк подання документів для участі в конкурсі не може становити менше 10 та більше 30 календарних днів з дня оприлюднення оголошення про проведення конкурсу. Результати конкурсу мають бути оголошені не пізніше 45 календарних днів з дня оприлюднення інформації про проведення такого конкурсу.

Конкурс проходитиме традиційно: тестування і співбесіда. Також передбачено, що другий за результатами конкурсу кандидат на зайняття посади має право на призначення на посаду без конкурсу протягом одного року, якщо посада стане вакантною, а також у разі, якщо переможець конкурсу відмовився від зайняття посади.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, як зміниться розмір окладів для службовців місцевого самоврядування.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде