МОЗ пропонує фінансувати з державного бюджету приватні лікарні: хто потрапить до списку

11:04, 9 февраля 2022
Міністерство охорони здоров’я пропонує надати бюджетне фінансування окремим приватним медичним закладам, фізичним особам-підприємцям та благодійним організаціям.
МОЗ пропонує фінансувати з державного бюджету приватні лікарні: хто потрапить до списку
Джерело фото: unsplash.com
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Приватні лікарні та фізичні особи-підприємці отримають кошти з державного бюджету для надання послуг медико-психосоціального супроводу пацієнтів з чутливим та мультирезистентним туберкульозом. Про це йдеться у проекті Постанови про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для виконання програми «Громадське здоров’я та заходи боротьби з епідеміями», який винесло на засідання Кабінету Міністрів міністерство охорони здоров’я (МОЗ).

У пояснювальній записці зазначено, що проект розроблено з метою нормативного врегулювання питання використання коштів, передбачених у бюджеті для виконання програми «Громадське здоров’я та заходи боротьби з епідеміями».

Чиновники пропонують прописати, що розпорядниками бюджетних коштів нижчого рівня є центри контролю та профілактики хвороб, що належать до сфери управління МОЗ, лабораторні центри, що належать до сфери управління МОЗ, державна установа «Український науково- дослідний протичумний інститут імені І. І. Мечнікова Міністерства охорони здоров’я України» та державна установа «Центр громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України».

До напрямів використання бюджетних коштів пропонують віднести закупівлю послуг медико-психосоціального супроводу пацієнтів з чутливим та мультирезистентним туберкульозом, до яких належать послуги із формування та підтримки прихильності до лікування, утримання під медичним наглядом та мінімізації ризиків втрати для подальшого спостереження, а також закупівлю лабораторного обладнання, необхідного для проведення мікробіологічних, хімічних та фізичних досліджень.

При цьому надавачами послуг медико-психосоціального супроводу пацієнтів з чутливим та мультирезистентним туберкульозом тепер будуть заклади охорони здоров’я будь-якої форми власності та організаційно-правової форми, фізичні особи — підприємці, які мають ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики, а також громадські та благодійні організації, що провадять діяльність у сфері протидії туберкульозу. Тобто приватні лікарні отримають фінансування для надання послуг пацієнтам із відповідною формою туберкульозу.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Кабмін оприлюднив нову редакцію Правил водопостачання.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber  та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Валерій Марчук
    Валерій Марчук
    голова Чернівецького апеляційного суду