Зміни до Податкового кодексу: в Раді намагаються зупинити зростання цін на продукти

14:10, 14 февраля 2022
Продукти харчування та комунальні послуги хочуть здешевити.
Зміни до Податкового кодексу: в Раді намагаються зупинити зростання цін на продукти
Джерело фото: azadliq.org
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Група депутатів з фракції «Слуга народу» та групи «За майбутнє» пропонує схвалити у першому читанні законопроєкт  7023 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо здешевлення вартості продуктів харчування та збереження конкурентоспроможності вітчизняного виробника» та тимчасово знизити оподаткування харчів. Відповідний проєкт постанови зареєстровано на сайті парламенту.

Законопроєктом пропонується внести зміни до Податкового кодексу та встановити, що з харчів, які вироблені в Україні тимчасово, до 1 січня 2023 року не справляється ПДВ, що, за задумом має знизити ціни на них.

Крім цього, пропонується  до 1 січня 2023 року знизити з 20% до 7% ПДВ на послуги з постачання та розподілу природного газу (крім скрапленого), постачання та розподілу електричної енергії, постачання теплової енергії, постачання гарячої води, централізованого водопостачання, централізованого водовідведення, що, на думку авторів сприятиме здешевленню відповідних комунальних послуг.

При цьому компенсаторів від ймовірних податкових втрат бюджету ініціатива не містить. Як зазначається у пояснювальній записці: «Короткострокове зменшення надходжень від оподаткування податком на додану вартість після прийняття та набуття чинності даним законом будуть у подальшому компенсовані надходженнями від податкових платежів українських виробників продуктів харчування, які внаслідок реалізації даного закону продовжать свою діяльність на ринку».

Найближчим часом законопроєкт навряд потрапить на розгляд сесійної зали. Втім, як зазначив під час засідання Погоджувальної ради голова комітету з питань податкової та митної політики Данило Гетьманцев, перед розглядом питання необхідно провести додаткові консультації з урядом. Він закликав колег не поспішати із прийняттям цього законопроєкту.

Як писала «Судово-юридична газета» у січні стало відомо, які розміри податкової соціальної пільги діють у 2022 році.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде