В Україні пропонують звільнити від оподаткування провайдерів: кого це стосується

18:31, 21 февраля 2022
Відповідний законопроект передбачає протидію щодо панування російських телеканалів.
В Україні пропонують звільнити від оподаткування провайдерів: кого це стосується
Джерело фото: migrant.biz.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

21 лютого народні депутати зареєстрували законопроект № 7074 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо забезпечення конкурентоспроможності провайдерів програмних послуг на лінії розмежування та окремих прикордонних територіях».

Творці акта пояснюють, що російська пропаганда стала ефективною зброєю масового ураження. Проте центральним органам виконавчої влади України, відповідальним за інформаційну політику та інформаційну безпеку, не вдалося та забезпечити алгоритм дій владних інститутів.

«Станом на сьогодні на територіях підконтрольної Уряду частини Донецької та Луганської областей домінують російські федеральні та фінансовані країною-агресором сепаратистські телеканали і радіостанції», - йдеться у пояснювальній записці.

Також зазначається, що з 2016 року споживчі тарифи українських провайдерів зросли з 35 до 80-100 грн. Більше 50% абонентів пішли до російського цифрового ефіру. Тенденція до підвищення вартості зберігається і на теперішний час.

Тому законопроектом пропонується положення про звільнення від оподаткування операцій з постачання програмної послуги провайдерами, які одержали ліцензію на право надання програмної послуги на території:

а) військово-цивільних адміністрацій Донецької та Луганської областей, перелік яких затверджений указом Президента України;

б) населених пунктів, що знаходяться на лінії зіткнення, перелік яких затверджений Кабінетом Міністрів України;

в) контрольованих прикордонних районів, які межують з територією Російської Федерації, перелік яких затверджений Кабінетом Міністрів України.

А також визначити, що до складу доходів не включаються суми коштів, отриманих як оплата за надання програмної послуги провайдерами, які одержали ліцензію на право надання програмної послуги на територіях, згаданих вище.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Денісова занепокоїлася прискоренням інтеграції молоді до РФ на окупованих територіях.

Окрім того, голова Держспецзв'язку повідомляв, що кодування супутникового сигналу – це міжнародні вимоги.

Водночас міністр цифрової трансформації Михайло Федоров зазначав, що ухвалено рішення профінансувати побудову мультиплексу, який дозволить громадянам України безкоштовно дивитися 12 каналів.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook, Viber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва