Е-документи зберігаються у захищеній частині вашого смартфону, - Мінцифри

18:51, 23 февраля 2022
Керівник із розвитку електронних послуг у Мінцифрі розповів, що паспортні дані беруться із самого мобільного застосунку.
Е-документи зберігаються у захищеній частині вашого смартфону, - Мінцифри
Джерело фото: unian.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Яким чином забезпечується збір, акумуляція та обробка даних з реєстрів для надання державних послуг через веб-портал «Дія» та застосунок «Дія»?

На це питання «Судово-юридичної газети» відповів керівник із розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової трансформації Мстислав Банік.

«У нас не відбувається акумуляція. Якщо якась інформація потрібна для зменшення кількості полів у заяві для отримання послуги, запит до реєстру відбувається у процесі заповнення цієї заяви.

Єдине виключення – це ті документи, які вже наявні в людини у смартфоні в Дії і зберігаються саме в застосунку, а не в серверній частині на нашому боці», - пояснив Банік.

За його словами, паспорти не зберігаються у Державного підприємства «Дія».

«Коли ви авторизуєтеся, ми запитуємо у реєстру, чи є людина з таким податковим номером паспорта. Паспорт приходить на ваш смартфон і зберігається у захищеній частині вашого смартфону», - додав Мстислав Банік.

Окрім того, перевірка документів відбувається тоді, коли людина відкриває свій застосунок. Якщо всі дані співпадають з реєстром – тоді паспорт залишається. А коли змінюється його статус, наприклад, виключений, то документ зникне з Дії.

«Якщо на телефоні є root-права, на ньому неможливо авторизуватися у Дії, тому що це доступ до захищеного сховища девайсу і Дія не вважає такий гаджет безпечним», - прокоментував Банік.

Раніше Федоров заявляв, що застосунок «Дія» не зберігає особисті дані.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook, Viber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки