Створено оперативний штаб для забезпечення діяльності судів

07:18, 28 февраля 2022
Пріоритетом діяльності судової системи має бути забезпечення в координації з органами досудового розслідування і прокуратури повноцінної діяльності в кримінальному судочинстві, — Андрій Костін.
Створено оперативний штаб для забезпечення діяльності судів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Організований і вже працює оперативний штаб за участі всіх органів судової влади, Офісу Генерального прокурора, Комітету ВРУ з правової політики, всіх дотичних структур, головним завданням якого є забезпечення безпечної та безперебійної діяльності судів. Відповідний штаб створено за рішенням Ради суддів України, повідомив голова Комітету ВР з питань правової політики Андрій Костін.

 Нагадаємо, раніше виконуючий обов’явзки голови ДСА Олексій Сальніков розповів «Судово-юридичній газеті», що Державна судова адміністрація України в межах можливості докладає всіх зусиль, аби в такий складний період зберегти життя людей.

 В свою чергу, Андрій Костін повідомив, що «в цей час пріоритетом діяльності судової системи має бути забезпечення в координації з органами досудового розслідування і прокуратури повноцінної діяльності в кримінальному судочинстві, належного документування та процесуального оформлення всіх доказів злочинних дій у зв’язку із збройною агресією РФ проти нашої Держави та Українського народу.

Кожен винний в військових злочинах, державній зраді, диверсіях, мародерстві та інших злочинах має бути притягнений до кримінальної відповідальності та понести справедливе покарання», - зазначив він.

 За його словами, в Державній судовій адміністрації вже працює гаряча лінія судової влади, де за телефоном 044 207-35-46 можна оперативно отримати інформацію про діяльність відповідних судів в цей складний період.

 Також 26 лютого була проведена оперативна нарада за участі Голови та суддів Верховного Суду,  міністра юстиції України, т.в.о. Голови ДСА України, голови профільного комітету парламенту щодо координації роботи з окремих питань досудового розслідування та кримінального судочинства в умовах воєнного стану. Такі наради надалі будуть регулярними.

 Нагадаємо, що раніше голова Верховного Суду Всеволод Князєв та голова Печерського районного суду міста Києва Руслан Козлов повідомили «Судово-юридичній газеті», що суди не евакуйовані та працюють.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Надія Андрусик
    Надія Андрусик
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Ярослав Василенко
    Ярослав Василенко
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Валентин Сердюк
    Валентин Сердюк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Ігор Бахаєв
    Ігор Бахаєв
    суддя Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області