У «Слузі народу» пропонують тимчасово скасувати відповідальність за несплату податків

10:59, 3 марта 2022
Та звільнити від оподаткування цінності передані війську.
У «Слузі народу» пропонують тимчасово скасувати відповідальність за несплату податків
Джерело фото: 20minut.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Народний депутат з фракції «Слуга народу» Ольга Василевська-Смаглюк зареєструвала законопроєкт №7125 про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо особливостей оподаткування та подання звітності у період дії воєнного стану, що передбачає тимчасове звільнення від відповідальності за несплату податків.

Законопроєкт передбачає тимчасове звільнення від відповідальності платників податків у разі неможливості здійснення платежів з обов’язковою сплатою податків протягом трьох місяців після припинення або скасування  воєнного стану.

Податкові перевірки не розпочинаються, а розпочаті перевірки зупиняються.

Звільняються від оподаткування безоплатне надання товарів, зокрема і підакцизних, послуг, коштів на адресу Збройних сил.

Сума відшкодування вартості пального, витраченого при наданні послуг з перевезення для забезпечення потреб Збройних сил України та підрозділів територіальної оборони фізичними особами не оподатковується.

Також подовжується дія ліцензій на виробництво підакцизної продукції(алкоголю, цигарок-sud.ua).

Згідно до законодавства, за ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, в разі доведення провини, винна особа може бути оштрафована на суму понад 400 тисяч гривень з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Особа, яка вчинила зазначені вище правопорушення, може бути звільнена від кримінальної відповідальності, якщо до її застосування сплатить податки та відшкодує державі збиток за їх несвоєчасну сплату (сплатить штраф і пеню) – ч. 4 ст. 212 КК України.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Державна податкова служба повідомила про призупинення документальних, камеральних та фактичних перевірок/

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Надія Андрусик
    Надія Андрусик
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Ярослав Василенко
    Ярослав Василенко
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Валентин Сердюк
    Валентин Сердюк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Ігор Бахаєв
    Ігор Бахаєв
    суддя Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області