Зеленський дав зелене світло експроприації майна РФ

14:30, 10 марта 2022
Рішення про примусове вилучення в Україні об’єктів права власності Російської Федерації та її резидентів, приймається Радою національної безпеки та оборони України.
Зеленський дав зелене світло експроприації майна РФ
Джерело фото: ОП
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Президент України Володимир Зеленський підписав закон «Про основні засади примусового вилучення в Україні об'єктів права власності Російської Федерації та її резидентів», санкціонувавши експроприацію майна РФ.

Відповідний законопроєкт був підтриманий 3 березня 2022 року Верховною Радою України були прийняті за основу та в цілому.

Законопроєкт передбачає, що примусове вилучення в Україні майна та коштів Російської Федерації та її резидентів здійснюється без будь-якої компенсації їх вартості, враховуючи повномасштабну агресивну війну, яку Російська Федерація розв’язала і веде проти України та українського народу.

Рішення про примусове вилучення в Україні об'єктів права власності Російської Федерації та її резидентів, приймається Радою національної безпеки та оборони України та вводиться в дію указом Президента України.

Проєкт рішення про примусове вилучення в Україні об'єктів права власності Російської Федерації та її резидентів до Ради національної безпеки та оборони України вноситься Кабінетом Міністрів Україн

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Президент України Володимир Зеленський підписав указ про запровадження воєнного стану в Україні у зв’язку з вторгенням РФ. Згідно з документом воєнний стан запроваджується терміном на 30 днів. Пізніше Верховна Рада затвердила указ, а також указ про загальну мобілізацію та рішення щодо використання Збройних сил проти агресора.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Вітюк
    Інна Вітюк
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Олексій Огурцов
    Олексій Огурцов
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Федорчук
    Андрій Федорчук
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Наталія Шевченко
    Наталія Шевченко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва