Рада зупинила виконавчі провадження в інтересах Росії

11:57, 16 марта 2022
Рішення підтримали 343 депутата.
Рада зупинила виконавчі провадження в інтересах Росії
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховна Рада ухвалила законопроєкт №7154 про внесення змін до Закону України "Про виконавче провадження", яким зупиняється дія виконавчих проваджень, стягувачем за якими є Російська Федерація чи особи, пов’язані з державою-агресором. За відповідне  рішення проголосували 343 народних депутати.

Законопроєктом вносяться зміни до закону «Про виконавче провадження» та зазначається, що до набрання чинності законом щодо врегулювання відносин за участю осіб, пов’язаних з державою-агресором, зупиняється вчинення виконавчих дій, стягувачами за якими є Російська Федерація або такі особи:

громадяни Російської Федерації;

юридичні особи, створені та зареєстровані відповідно до законодавства Російської Федерації;

юридичні особи, створені та зареєстровані відповідно до законодавства України, кінцевим бенефіціарним власником, членом або учасником (акціонером), що має частку в статутному капіталі 10 і більше відсотків, якої є Російська Федерація, громадянин Російської Федерації або юридична особа, створена та зареєстрована відповідно до законодавства Російської Федерації.

Разом з тим обмеження не поширюється громадян Російської Федерації, які проживають на території України на законних підставах, та юридичних осіб, створених та зареєстрованих відповідно до законодавства України, кінцевим бенефіціарним власником, членом або учасником (акціонером) яких є виключно громадяни Російської Федерації, які проживають на території України на законних підставах, або виключно громадяни України та громадяни Російської Федерації, які проживають на території України на законних підставах.

Крім цього тимчасово дозволяється користуватися коштами на арештованих рахунків за умови, якщо сума стягнення за цими на рухунками не перевищує 100 тисяч гривень.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», у «Слузі народу» пропонують дозволити експропріювати майно осіб, які підтримують російську агресію.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Прилипчук
    Олександр Прилипчук
    суддя Сумського окружного адміністративного суду