Співробітники Netsle розчаровані своєю компанією через відмову піти з ринку РФ, — Дубілет

10:26, 20 марта 2022
СЕО компанії Netsle Марк Шнайдер закликав український офіс дружити з російським, розповів Дмитро Дубілет.
Співробітники Netsle розчаровані своєю компанією через відмову піти з ринку РФ, — Дубілет
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Як раніше писала «Судово-юридична газета», наступного тижня плануються мітинги біля хед-офісів компаній, які відмовляються піти з ринку Росії та припинити фінансування нового кровавого терору.

Також раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомляв, що говорив із головним виконавчим директором продовольчої корпорації Nestle Марком Шнайдером про неетичність роботи компанії у Росії. Але розуміння з боку СЕО Nestle не знайшов, написав прем'єр у Twitter.

В свою чергу, екс-міністр КМУ Дмитро Дубілет повідомив, що діями Netsle розчаровані навіть у самій компанії

"Щодо Netsle, яка також ніяк не наважиться на повноцінний бойкот росії.

Компанія заявила, що припиняє бізнес в росії, окрім як по essential products — типу дитячого харчування чи корму для тварин.

Ось це слово essential мене прям бісить. Так компанія ніби намагається показати, що вони це роблять не через гроші, а через гуманістичний аспект (хіба вам не шкода дітей чи милих звіряток?).

Ось тут посилання на офіційну заяву компанії щодо війни. Як і багато інших компаній, вони починають з того, що вони “shocked and deeply saddened”. Але, наприклад, коли вони пишуть про “invasion of Ukraine” вони навіть не пишуть Russian invasion.

У Nestle у Львові є офіс, і, судячи по розповідях його співробітників, там відбувається справжня драма.

Звісно, як тільки почалась війна, львівський офіс відразу почав завалювати швейцарців вимогами припинити бізнес в росії. У відповідь, як мені переповіло кілька людей, СЕО компанії Марк Шнайдер закликав український офіс дружити з російським.

До початку війни співробітники львівського офісу в тому числі обслуговували певні аспекти роботи російського офісу та з її початком відразу припинили це робити. Головний офіс тоді попросив їх передати справи по росії іншому офісу, на що наші, звісно, також відповіли відмовою…

Особисто для мене позиція Netsle тим дивніша, оскільки на росію в них припадає лише 2% доходів, а після падіння рубля буде ще менше…

І на кінець просто наведу пряму мову однієї співробітниці Nestle:

«Nestle — це моє перше місце роботи, яким я завжди пишалася. А зараз можу сказати тільки, що Nestle — це найбільше розчарування в моєму житті».

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Оксана Куриленко
    Оксана Куриленко
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Віктор Чаплицький
    Віктор Чаплицький
    суддя Київського районного суду м. Одеси