Виплата та доставка пенсій, грошових допомог на період війни: які зміни вніс Кабмін

08:10, 24 марта 2022
КМУ: Виплата пенсій здійснюється в межах фінансових можливостей Пенсійного фонду України.
Виплата та доставка пенсій, грошових допомог на період війни: які зміни вніс Кабмін
Джерело фото: slovoidilo.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабмін вніс зміни до порядку виплати та доставки пенсій, грошових допомог на період війни.

Так, відповідно до постанови 343 від 21 березня 2022 року передбачено внести до постанови Кабінету Міністрів України від 26 лютого 2022 р. № 162 «Про особливості виплати та доставки пенсій, грошових допомог на період введення воєнного стану» такі зміни:

  1. З метою забезпечення своєчасної виплати пенсій за квітень 2022 р. на території адміністративно-територіальних одиниць, на яких проводяться бойові дії та які визначені Мінрегіоном з переліку, затвердженого розпорядженням КМУ від 6 березня 2022 р. № 204 «Про затвердження переліку адміністративно-територіальних одиниць, на території яких надається допомога застрахованим особам в рамках Програми «єПідтримка», фінансування та виплата пенсій особам, яким виплачується пенсія через їх поточні рахунки в банках або через національного оператора поштового зв’язку, функції якого виконує акціонерне товариство «Укрпошта» за датами виплати, визначеними Пенсійним фондом України за погодженням з Міністерством соціальної політики, здійснюється починаючи з 25 березня 2022 р. в межах фінансових можливостей Пенсійного фонду України.
  1. Неможливість (у тому числі технічна) доставки АТ «Укрпошта» пенсій, грошової допомоги на території адміністративно-територіальних одиниць, зазначених в абзаці п’ятому пункту 1 цієї постанови, включаючи втрату відомостей на виплату пенсій, грошової допомоги, відсутність готівкових коштів, посвідчується відповідною військово-цивільною адміністрацією. Невиплачені суми пенсій, грошової допомоги включаються до виплати у наступних виплатних періодах.

Також рекомендовано

1) Національному банку, акціонерному товариству «Державний ощадний банк України» разом з Міністерством фінансів забезпечити підкріплення акціонерного товариства «Укрпошта» та уповноважених банків готівкою національної валюти для своєчасного одержання відповідних сум пенсій та грошової допомоги їх одержувачами;

2) уповноваженим банкам разом із акціонерним товариством «Укрпошта», підприємствами/фізичними особами — підприємцями, якими застосовуються електронні платіжні засоби з метою проведення оплати вартості товарів чи послуг та які оснащені платіжним терміналом, створити умови для безперешкодного зняття готівкових коштів одержувачами пенсій та грошової допомоги, які одержують такі виплати через поточні рахунки в уповноважених банках, в тому числі із використанням платіжних терміналів.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки