Facebook заблокував новину про обстріл людей у Краматорську та забанив тих, хто поширював цю новину

21:01, 8 апреля 2022
Facebook продовжує практику блокування новин про війну в Україні: 8 квітня він заборонив поширювати новину про обстріл людей у Краматорську, внаслідок якого 50 людей загинуло.
Facebook заблокував новину про обстріл людей у Краматорську та забанив тих, хто поширював цю новину
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Користувачі Facebook з України вже неодноразово зазначали, що фото та відео наслідків обстрілів, війни в Україні блокуються соціальною мережею Facebook та наводили відповідні приклади.

8 квітня Facebook заблокував поширення новини стосовно обстрілів у Краматорську.

Як відомо, 8 квітня стався ракетний удар по вокзалу Краматорська, який засудила вся міжнародна спільнота, включно з президентом США Джо Байденом.

Однак Facebook повідомив, що поширення цього контенту у мережі не відповідає його політиці та заблокував без обгрунтування аккаунти людей, які поширювали наступну новину:

«Кількість загиблих у Краматорську збільшилася до 50 людей, із них п'ятеро – діти. Про це повідомив голова Донецької ОВА Павло Кириленко.

«П’ятдесят загиблих, із них п’ятеро - діти.

Таку кількість жертв маємо на цю годину внаслідок удару російських окупаційних військ «Точкою-У» по залізничному вокзалу Краматорська.

На цей момент до лікарень було доправлено 98 осіб. Очікуємо, що за медичною допомогою протягом одного-двох днів будуть звертатися й інші постраждалі, тож кількість жертв буде постійно змінюватися.

З 98 поранених, які були доправлені до медзакладів, 16 дітей, 46 жінок та 36 чоловіків. Дванадцятеро з них померли у лікарні. 38 людей загинули одразу на вокзалі.

Російські окупанти мають понести кару за усі свої злочини, які вони коять на нашій землі», — зазначив Кириленко.

При цьому жодних пояснень та порядку оскарження такого рішення від Facebook не надходило.

Зауважимо, що разом із тим, соціальна мережа Facebook безкоштовно рекламує деякі новинні ресурси.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде